Συναγερμός με κρούσματα σε φοιτητές – Δεκάδες έγκλειστοι στην εστία

Με τα χέρια σταυρωμένα, απομακρυσμένοι, απομονωμένοι ο καθένας στο μπαλκόνι του, με βλέμματα γεμάτα αγωνία και προσμονή και τα κορμιά να κρέμονται στα κάγκελα σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν φωνάζοντας, 35 φοιτητές στην Πάτρα βιώνουν την καραντίνα.

Η κάμερα του Live News καταγράφει την ώρα που σακούλες με τρόφιμα και μπουκάλια με νερό φτάνουν στην εστία για τους φοιτητές που είναι σε απομόνωση. Στην καραντίνα που επέβαλε ο κορoνοϊός.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής που εργαζόταν σε κλαμπ της Πάτρας ανέβασε δέκατα. Προβληματισμένος πήγε στον γιατρό και το τεστ επιβεβαίωσε τον φόβο του. Είχε κορωνοϊό. Ακολούθησε «τσουνάμι» τεστ στην εστία και διαπιστώθηκε ότι 5 φοιτητές έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό.

Συνολικά 35 φοιτητές θα μείνουν για 2 βδομάδες έγκλειστοι στην εστία τους. Οι ίδιοι ζητούν να μεταφερθούν μόνο οι θετικοί αλλού.

Με την αγωνία μην χτυπήσει το τηλέφωνο οι φοιτητές περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ ενώ ο φόβος πως η διασπορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ώρα με την ώρα μεγαλώνει.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Παναγιώτης Κατσίμερος, ένας εκ των φοιτητών που βρίσκεται σε καραντίνα στη φοιτητική εστία της Πάτρας.

«Βρισκόμαστε σε καραντίνα για τρίτη ημέρα, έχουν βγει πέντε άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Εμείς λέμε ότι η καραντίνα από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση. Εμείς είμαστε σε καραντίνα, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ουσιαστικό μέτρο. Πρέπει να μεταφερθούν τα θετικά κρούσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να έχουν και την κατάλληλη φροντίδα, να δοθεί λύση στο θέμα της απολύμανσης στην εστία, που το ζητάμε από τις 25 Μαΐου και τελικά θα γίνει αύριο. Το φαγητό έρχεται από το εστιατόριο σίτισης και δίνεται στους φοιτητές», εξήγηση περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Παναγιώτης Κατσίμερος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας ενόψει των συλλαλητηρίων της Παρασκευής
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καταγγελία για λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα από τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Είχε εμμονή με 31χρονη γυναίκα– Καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα έναν 39χρονο Τούρκο- Μαύρο τζιπ είχαν οι δράστες
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αίγιο: Νεκροί δυο καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ με διαφορά λίγων ημερών
25 Φεβρουαρίου, 2025