Εγκλημα Γλυκά Νερά: Εμπλοκή προσώπου «βόμβα» – Τα δύο στοιχεία για τον «εργολάβο»

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως την εντολή για την αιματηρή ληστεία στα Γλυκά Νερά, μπορεί να έδωσε πρόσωπο υπεράνω υποψίας.

Αναζητείται κι αυτός από την αστυνομία, μαζί με τους τρεις δολοφόνους, ακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος, από την ώρα δηλαδή που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα για την αγορά του οικοπέδου.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται πιθανόν για άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, το οποίο είχε άριστη πληροφόρηση για τα χρήματα και αυτός που έδωσε την κρίσιμη πληροφορία στη συμμορία των ληστών.

Ο «εργολάβος» όπως ονομάζεται στην αργκό του οργανωμένου εγκλήματος, αυτός που έδωσε την «εργολαβία» δηλαδή τη μεγάλη δουλειά με αντίτιμο ένα μεγάλο ποσοστό από τη λεία της ληστείας.

Δύο πράγματα συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση της αστυνομίας. Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία και δεύτερον η επιμονή των ληστών και για άλλα χρήματα.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι αρκετά περίεργο, ληστές που υποτίθεται ότι μπαίνουν τυχαία σε σπίτι, παρόλο που βρίσκουν 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, να παραμένουν επί ώρα μέσα, να συνεχίζουν να βασανίζουν το ζευγάρι, να βάζουν ακόμη και το όπλο στον κεφαλάκι του μωρού, επιμένοντας να τους αποκαλύψουν που ήταν και τα άλλα χρήματα.

Αυτό τους κάνει να πιθανολογούν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά ότι το ζευγάρι είχε βγάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάπου 100.000, για την αγοροπωλησία οικοπέδου. Δε γνώριζαν όμως ότι τα χρήματα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Πηγή: STAR

-Ad-