Νεκρή νεαρή γυναίκα δίπλα στο μωρό της και τον δεμένο σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, Τρίτη 11 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Έγκλημα – Γλυκά Νερά: Τα κινητά και οι κάμερες που μπορεί να «μαρτυρήσουν» τους δράστες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έκοψαν το νήμα της ζωής της άτυχης Καρολάιν. Οι αστυνομικοί αναζητούν βήμα-βήμα τα λάθη που έκαναν οι δολοφόνοι της νεαρής μητέρας, όπως και στοιχεία τα οποία άφησαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση του γενετικού υλικού και τα αποτυπώματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της τραγωδίας. Οι Αρχές «ποντάρουν» ότι θα βρουν την ταυτότητα των αδίστακτων κακοποιών, καθώς είναι βέβαιοι ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται στη… δεξαμενή των κακοποιών που υπάρχουν στο σύστημα δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σαρώνουν» κινητά και κάμερες οι Αρχές

Οι αστυνομικοί σαρώνουν τα κινητά τηλέφωνα που εξέπεμψαν από τις 3 έως τις 6 το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή όπου βρίσκεται η μεζονέτα της οικογένειας. Το γεγονός ότι τα Γλυκά Νερά είναι αραιοκατοικημένα, αλλά και το ότι στις 5 το πρωί δεν κυκλοφορεί έξω κόσμος, αποτελούν «ισχυρό χαρτί».

Την ίδια ώρα, κάμερα από σπίτι σε κοντινή απόσταση από το σπίτι φαίνεται να έχει καταγράψει τη φιγούρα ενός ύποπτου άνδρα την κρίσιμη εκείνη ώρα, ο οποίος δεν αποκλείεται να ήταν ο τσιλιαδόρος της αδίστακτης συμμορίας. Επίσης, εξετάζεται το υλικό από βίντεο που έχουν «πιάσει» ύποπτα οχήματα στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να καλέσουν και πάλι τον 32χρονο σύζυγο της Κάρολαϊν, ζητώντας του να ανακαλέσει συγκεκριμένα στοιχεία που λείπουν για να συνθέσουν την πλήρη εικόνα. Με πρώτο το ερώτημα του ποιος μπορεί να παρείχε την εσωτερική πληροφόρηση ότι το ζευγάρι είχε μετρητά στο σπίτι του.

Το λάθος που έκαναν οι δράστες στην ακινητοποίηση του 32χρονου

Καθοριστικό ρόλο στο να «κλειδώσει» η ταυτοποίηση των προσώπων της στυγερής δολοφονίας παίζουν οι περιγραφές των δραστών από τον 32χρονο πιλότο. Η βιασύνη τους να τον ακινητοποιήσουν, είχε ως αποτέλεσμα να μην προσέξουν ότι η μονωτική ταινία με την οποία θεώρησαν ότι του είχαν κλείσει τα μάτια, άφηνε ένα μικρό περιθώριο όρασης.

Έτσι, ο τραγικός σύζυγος και πατέρας κατάφερε και να τους δει, αλλά κυρίως να τους παρατηρήσει, τη σχεδόν μία ώρα που οι ληστές έμειναν στο σπίτι του.

Οι δύο, από τους συνολικά τρεις κακοποιούς, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές του πιλότου, είχαν ύψος περίπου 1,80, ήταν λευκοί, αδύνατοι και κρατούσαν όπλα στα χέρια τους. Ο τρίτος, ο οποίος είχε τον αρχηγικό ρόλο, εκείνος που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν, είχε ύψος περίπου 1,70, ήταν ευτραφής, ελαφρώς πιο μελαμψός από τους υπολοίπους και δεν κρατούσε όπλο.

Η μαρτυρία αυτή, ιδιαίτερα η περιγραφή του αρχηγού, το βλέμμα, ο σωματότυπος, ο τρόπος ομιλίας, έδωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- τη δυνατότητα στους αστυνομικούς, να περιορίσουν τη λίστα των υπόπτων.

Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς, που χαρακτηρίζονται από την υπερβολική βία που ασκούν στα θύματα τους, έχουν την «έδρα» τους στα δυτικά προάστια, χτυπούν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο διαφυγής αποφεύγοντας μπλόκα και κάμερες.

-Ad-