Έγκλημα στην Αρκίτσα: Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι

Η υπόθεση με το έγκλημα στην Αρκίτσα εκδικάστηκε σήμερα (18/03) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς.

Η 47χρονη σύντροφος του δολοφονημένου Γερμανού στην Αρκίτσα και ένας ο 57χρονος φίλος από την Αταλάντη είχαν προφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2018, κατηγορούμενοι για το έγκλημα σε βάρος του φιλήσυχου άνδρα που διέμενε για πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή της Φθιώτιδας.

Μετά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των δυο κατηγορουμένων, αφού δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ακολούθησε και η ομόφωνη απόφαση του ΜΟΔ Λιβαδειάς, που αθώωσε τους δυο κατηγορούμενους, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Η δικηγόρος, Δήμητρα Παπαθεοδώρου, η οποία ήταν μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, δήλωσε στο LamiaReport: «Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του μοδ Λιβαδειάς συνιστά δικαίωση των κατηγορούμενων και πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων φώναζαν περί μη εμπλοκής τους τους 17 μήνες της προσωρινής τους κράτησης.

Ο πλημμελής ανακριτικός έλεγχος και η χωρίς στήριγμα κατηγορία που τους αποδόθηκε οδήγησαν τον εισαγγελέα να κάνει απαλλακτική πρόταση, λόγω έλλειψης αποδείξεων, γεγονός που επιβεβαίωσε και η έδρα κρίνοντάς τους ομόφωνα αθώους…».

Βεβαίως παραμένει το ερώτημα ποιος σκότωσε τον άτυχο Γερμανό με την ίδια του την καραμπίνα, την ώρα που κυνηγούσε στην περιοχή της Αρκίτσας.