Εγκληματική οργάνωση εκβιαστών: Το «τεφτέρι» με τα ποσά, τα πρόσωπα και οι παράνομες δοσοληψίες

Στον ανακριτή κλήθηκαν τα 14 μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών, εκ των οποίων οι οκτώ απολογήθηκαν και οι υπόλοιποι έξι παίρνουν νέα προθεσμία για αύριο. Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοδοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενωων επιχειρηματιών.

Για 7 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι 14 συλληφθέντες ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών.

Κλήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή διαφθοράς για ένα βαρύτατο κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες σελίδες καταγεγραμμένων συνομιλιών που δείχνουν τους ρόλους που είχαν και την δράση που είχαν αναπτύξει, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Αναλυτικά μια συνομιλία τους αναφέρει:

Αρχηγός Οργάνωσης: Σας είπε ο … το νούμερο. Μου πε δέκα πέντε έτσι; Σας το είπε τι παίρνει γι’ αυτούς;
Στέλεχος Οργάνωσης: Ναι ντάξει δεν εεε.
Αρχηγός Οργάνωσης: Όχι το λέω για τον εξής λόγο.
Στέλεχος Οργάνωσης: Μου το είπε, μου το είπε.
Αρχηγός Οργάνωσης: Ωραία.
Στέλεχος Οργάνωσης: Μου το είπε και το μεταφέρω εκεί που πρέπει και θα χουμε απάντηση γι’ αυτό.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης. Εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης. Δωροληψία υπαλλήλου και ψευδή βεβαίωση άνω των 120.000 ευρώ.

Τους «έκαψε» το σημειωματάριο

Ένα σημειωματάριο που κρατούσε η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος, η 43χρονη από την Πάτρα, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων.

Η 43χρονη φερόμενη ως εγκέφαλος αναμένεται να απολογηθεί αύριο μαζί με τους άλλους 5 συγκατηγορουμένους της οι οποίοι φέρονται ότι είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

9 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία ενώ έχει ανασταλεί και η κομματική ιδιότητα για τα 2 μέλη του ΠΑΣΟΚ που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση φέρονται να έχουν ανάμειξη και άλλα πρόσωπα και για τον λόγο αυτό αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης.