Εγκληματολόγος: «Είναι φυσιολογικό ένας βίαιος άνθρωπος που έκανε απόπειρα ανθρωποκτονίας να είναι έξω;»

Η εγκληματολόγος και κοινωνιολόγος Δήμητρα Τσίτση μίλησε στο Live News για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας του Απόστολου Λύτρα, ποινικολόγου σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, επίσης δικηγόρου.

Η συγκλονιστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή το γνωστό δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και θύμα την 37χρονη σύζυγό του, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογία τέλεσε. Κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά και αντιδράσεις, με αρκετούς να λένε αυτό που πολλοί σκέφτηκαν: ότι δηλαδή αν ο θύτης δεν ήταν αναγνωρίσιμο πρόσωπο η προφυλάκιση θα ήταν μονόδρομος.

Ανατριχιαστική είναι περιγραφή στην κατάθεσή της των όσων πέρασε η Σοφία Πολυζωγοπούλου:

«Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο. Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

«Είναι φυσιολογικό ένας βίαιος άνθρωπος που έκανε απόπειρα ανθρωποκτονίας να είναι έξω;»

Η εγκληματολόγος και κοινωνιολόγος Δήμητρα Τσίτση ανέφερε αρχικά:

«Εγώ εντοπίζω ένα κενό, το οποίο θα έπρεπε να μας κινητοποιήσει όλους. Ενώ την χτυπούσε στο απόμερο μέρος και τον παρακάλεσε να σταματήσει, δεν συγκινήθηκε. Πήγαν στο σπίτι και συνέχισε να βιαιοπραγεί και της πήρε το τηλέφωνο. Κι αυτός ο άνθρωπος να είναι έξω με περιοριστικούς όρους; Είναι φυσιολογικό ένας βίαιος άνθρωπος που έκανε απόπειρα ανθρωποκτονίας να είναι έξω; Με βάση την μαρτυρία της (Σοφίας Πολυζωγοπούλου) ήταν έτοιμη να πεθάνει».

Ενώ η κα. Τσίτση ανέφερε ότι ενδέχεται να υπήρχε κλιμάκωση των βίαιων ξεσπασμάτων κατά το παρελθόν ανάμεσα στο ζευγάρι. «όταν υπάρχει ένα βίαιο ξέσπασμα σημαίνει ότι και στο παρελθόν υπήρχε κάποιο άλλου είδους μικρότερο. Δεν γίνεται αυτό από τη μία στιγμή στην άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά η εγκληματολόγος.