«Έγραψε» η ατάκα του Χρ. Γιαννούλη για το νομοσχέδιο της ΝΔ

Με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που συζητείται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τις επείγουσες διαδικασίες νομοθέτησης της ΝΔ

Ως «νομοσχέδιο που το βρίσκεις και στα supermarket, γιατί περιέχει τόσες πολλές αλλαγές και για τόσα πολλά υπουργεία» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Κατά τη σημερινή παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε τις επείγουσες διαδικασίες νομοθέτησης που υιοθετεί η νέα κυβέρνηση.

«Η σπουδή της ΝΔ να νομοθετήσουμε κάτω από συνθήκες πανικού οδηγεί σε αναποτελεσματικότητα» δήλωσε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι «στη συνέντευξή του στην προηγούμενη ΔΕΘ, σε ένα λάθος του που μάλλον ήταν ιστορική προειδοποίηση, ο Κ.Μητσοτάκης είχε πει ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως η επικοινωνία και λιγότερο η ουσία. Στην αρχή ερμηνεύτηκε ως σαρδάμ, αλλά τελικά δεν ήταν. Αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που νομοθετείτε το τελευταίο διάστημα».

Σε ό,τι αφορά την Αυτοδιοίκηση και σχετικά με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα τοπικά συμβούλια, ο Χρ.Γιαννούλης τόνισε ότι «με διορισμένους στην Αυτοδιοίκηση προχώρησε μόνο η Χούντα. Αιρετούς με ονοματεπώνυμο οι οποίοι στη συνέχεια αλλάχτηκαν είτε με δοτούς είτε με άλλα πρόσωπα είχαμε μόνο την περίοδο 1967-1974».

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ διότι «χρησιμοποιεί πάντα την Αυτοδιοίκηση ως έναν ενδιάμεσο μηχανισμό για να προωθεί πολιτικές ή κομματικές της επιδιώξεις. Δεν είχατε ποτέ καμία σπουδή και καμία ευαισθησία για την αντιπροσωπευτικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Είχατε πάντα το ενδιαφέρον να δημιουργούνται μηχανισμοί και παραμηχανισμοί, ομάδες και υποομάδες που λειτουργούσαν είτε υπέρ προσώπων είτε υπέρ πολιτικών σχηματισμών».