Εικόνες από την επίσκεψη Κασσελάκη σε προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ

Στο ταξίδι του στην Παλαιστίνη, τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε εχθές τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ, μαζί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης στη Βηθλεέμ, όπου και τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και υποστήριξε τα δίκαια αιτήματά τους.

«Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και η προώθηση της λύσης των δύο κρατών βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, με αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τόνισε την ανάγκη ο δυτικός κόσμος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για μόνιμη ειρηνική λύση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.