Εικόνες ντροπής στη Μόρια – Χιλιάδες κοιμούνται στο δρόμο (pics)

Συγκλονιστικές εικόνες που αποτελούν ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ στη Μόρια, όπου μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της δομής από τις φωτιές χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν στους δρόμους.

Σε όλο το μήκος του δρόμου από την Μόρια προς τον περιφερειακό και έως το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα που κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα.

Συγκλονιστικό το περιστατικό με μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ηρεμήσει το μωρό της που έκλαιγε τραγουδώντας δίπλα στην αστυνομική κλούβα.

Η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια για νερό ή φαγητό στους ανθρώπους, ενώ δεν έχει ξεκινήσει να στήνεται κάποιος καταυλισμός με σκηνές. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μόρια.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φτάσει πλοίο όπου θα φιλοξενηθούν ευπαθείς ομάδες και παιδιά. Το πλοίο θα φτάσει στην περιοχή Σίγρι που βρίσκεται 100 χλμ μακριά από τη Μόρια στην άλλη πλευρά της Λέσβου και όσοι επιλεγούν να μείνουν εκεί θα μεταφερθούν με πούλμαν.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα μετανάστες και πρόσφυγες θεωρούν ότι το τέλος της Μόριας σηματοδοτεί μια νέα αρχή αυτούς και έχουν την ελπίδα πως θα καταφέρουν να φύγουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί.

Το βράδυ της Τετάρτης, έγιναν επεισόδια όταν μεγάλη ομάδα ατόμων προσπάθησε να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης και τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: ΣΚΑΪ