Εικόνες σοκ έπειτα από βομβαρδισμό καταυλισμού του ΟΗΕ στη Γάζα

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για μακελειό σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα, μετά από βομβαρδισμό.

Δεκάδες σκηνές, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Αραβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν μακάβριες εικόνες. Απανθρακωμένες σοροί, τραυματίες με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για τον θάνατο τουλάχιστον 50 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Το χτύπημα έγινε σε καταυλισμό του ΟΗΕ στην Ράφα, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατό χιλιάδες άμαχοι, σε περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ασφαλής. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε πως ήταν μία επίθεση ακριβείας και πως σκοτώθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς, από τη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε, μετά τον βομβαρδισμό και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μίλησε για τραγικό λάθος.

«Παρά τις μέγιστες προσπάθειές μας να μην βλάψουμε αμάχους, δυστυχώς κάτι πήγε τραγικά λάθος».

«Είδα αυτές τις εικόνες, που είναι πραγματικά άσχημες και τρομακτικές. Το έχουμε κάνει σαφές, πολλές φορές. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στην Γάζα», είπε ο επίτροπος ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους.

Την επίθεση καταδίκασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Την ίδια ώρα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό, με ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Αιγύπτιους στρατιώτες, στο μεθοριακό πέρασμα, στην Ράφα.

Όπως αναφέρεται, σκοτώθηκε ένας στρατιώτης του αιγυπτιακού στρατού και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.