Μόρια: Κοιμούνται σε τάφους – Η αστυνομία «έπνιξε» με χημικά γυναίκες και παιδιά (vid)

Συγκλονιστικές εικόνες που αποτελούν ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ στη Μόρια, όπου μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της δομής από τις φωτιές χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν στους δρόμους.

Σε όλο το μήκος του δρόμου από την Μόρια προς τον περιφερειακό και έως το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα που κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα.

Συγκλονιστικό το περιστατικό με μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ηρεμήσει το μωρό της που έκλαιγε τραγουδώντας δίπλα στην αστυνομική κλούβα.

Η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια για νερό ή φαγητό στους ανθρώπους, ενώ δεν έχει ξεκινήσει να στήνεται κάποιος καταυλισμός με σκηνές. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μόρια.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι άνθρωποι που βρήκαν… καταφύγιο σε ένα νεκροταφείο, με τις εικόνες να προκαλούν σοκ, καθώς κοιμούνται πάνω στα μνήματα.

Δείτε το βίντεο:

Η αστυνομία «έπνιξε» με χημικά γυναίκες και παιδιά

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, που δείχνει την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Γυναίκες και παιδιά ταλαιπωρημένα εγκαταστάθηκαν κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης – Παναγιούδας, ή στην είσοδο της πόλης στον Καρά Τεπέ, καθώς και στα δάση και τα χωράφια στη γύρω περιοχή.

Η αστυνομία φρουρούσε τον δρόμο προς το Καρά Τεπέ, με τα ΜΑΤ, όπως φαίνεται στα βίντεο, να απαντούν με δακρυγόνα και χημικά στους άστεγους πρόσφυγες.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα έχει γεμίσει με χημικά κάνοντας το αδύνατο για κάποιον να αναπνεύσει ενώ ακούγονται παιδιά να κλαίνε τρομοκρατημένα.