«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να παραβιάζουν το Σύνταγμα»

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο θέματα διαφάνειας και δημοκρατίας.

Η σύγκρουση των τελευταίων ωρών ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώθηκε στην επιχειρούμενη “φίμωση” του Παύλου Πολάκη από τον προεδρεύοντα του κοινοβουλίου Χ. Αθανασίου επειδή έκρινε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός θέματος στην ομιλία του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχει προηγούμενο αφαίρεσης του λόγου από βουλευτή χαρακτηρίζοντας απολύτως αντισυνταγματική την πρωτοβουλία Αθανασίου να κλείσει τα μικρόφωνα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρισκόταν στο βήμα.

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης λέγοντας ότι υπάρχει συνολικότερα ζήτημα δημοκρατίας ανέφερε ότι η υπόθεση της Novartis στην οποία επιχείρησε να αναφερθεί με στοιχεία ο Π. Πολάκης είναι απολύτως συναφής με το αναπτυξιακό την ώρα που υπάρχουν πολυεθνικές που μιζάρουν πολιτικό προσωπικό και νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να παραβιάζουν το Σύνταγμα λέγοντας πως “πάντα υπάρχει ένα όριο το οποίο έχετε ξεπεράσει” μιλώντας για την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Π. Πολάκης στο πρόσωπο του οποίου δεν έγινε μομφή όπως αξίωνε ο κ. Αθανασίου αλλά παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας σημείωσε ότι δεν έκανε καμία κατάληψη του κοινοβουλίου όπως τον κατηγόρησαν, αντιθέτως ο προεδρεύων, όπως είπε έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην πράξη αρχειοθέτησης των υποθέσεων που αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο και μιλώντας για τις 6 σελίδες του σχετικού πορίσματος που δόθηκαν στη δημοσιότητα ανέφερε ότι το 2012 η δαπάνη που αποζημιώθηκε από τον ΕΟΠΠΥ για τις φαρμακευτικές εταιρείες ήταν: Για τη Novartis 157 εκ. ευρώ, για την Pfizer 143 εκ. ευρώ, για την Astra Zeneca 131 εκ. ευρώ. Αντιστοίχως το 2014 με τον κ. Γεωργιάδη υπουργό Υγείας οι αντίστοιχες αποζημιώσεις ήταν για την Novartis 145 εκ ευρώ, για την Pfizer 78 εκ. ευρώ και για την Astra Zeneca 83 εκ. ευρώ. Δηλαδή όπως είπε την στιγμή που οι άλλες εταιρείες κατακρημνίζονταν η Novartis είχε απλά μία μείωση της τάξης του 7%.