Ειρήνη Κουνενάκη: Ακόμη μια φορά ο Δήμος Παλλήνης παραπληροφορεί τους κατοίκους

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Παλλήνης, με Δελτίο Τύπου παραπληροφορεί τους κατοίκους για τις εξελίξεις στο θέμα της σύμβασης για την φύλαξη κτηρίων και εγκαταστάσεων, επικαλούμενος την ασφάλεια των κατοίκων.

Ισχυρίζεται ότι δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αλήθεια είναι πως η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέστειλε, προσωρινά την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, μετά την προσφυγή του Δήμου Παλλήνης.

Η οριστική εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, έχει οριστεί για την 27η Σεπτεμβρίου 2022.

Η νομιμότητα της σύμβασης έχει κριθεί από την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων η οποία ρητά αναφέρεται στις παραβιάσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις από τον Δήμο Παλλήνης, όπως η τροποποίηση των όρων της διακήρυξης, η απόκλιση των παραλαβών του εξοπλισμού σχετικά με τις υπηρεσίες τμημάτων της σύμβασης, η μη υποβολή προσφορών σε μέρος του φυσικού αντικειμένου.

Αντί ο Δήμος να μεταθέτει τις ευθύνες στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που άσκησαν το νόμιμο και αυτονόητο δικαίωμα του ελέγχου μιας σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ από χρήματα των δημοτών, ας φροντίσει για την προστασία του δημοσίου χρήματος μέσω της νομιμότητας των αποφάσεων και των πράξεων του.

Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, δεν συμμερίστηκε τους ισχυρισμούς περί “αβάσιμων καταγγελιών” των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά μάλλον τους δικαίωσε με την απόφαση της.

Είναι ακόμη πιο λυπηρό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, να αναδημοσιεύει επιλεκτικές ανακρίβειες του δελτίου τύπου του Δήμου Παλλήνης, απαλείφοντας ακόμη και την αναφορά σε απόφαση προσωρινής αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας διατηρώντας όμως ολόκληρη την αναφορά σε «αβάσιμες καταγγελίες» της αντιπολίτευσης. Ας του υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά ότι είναι Πρόεδρος του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και υποχρεούται θεσμικά να προστατεύει όλα τα μέλη του από συκοφαντίες, επιθέσεις και ψεύδη.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο irafina.gr