Εισαγγελέας για τον αρνητή ιερέα: Απαγόρευσε στους πιστούς να φιλήσουν το σταυρό με μάσκα

Αρνητής ιερέας απαγόρευσε στους πιστούς να φοράνε μάσκα την ώρα της λειτουργίας.

Στα δύο έχει χωριστεί το μικρό χωριό Βασιλικά, στο Νομό Θεσσαλονίκης και οι μάσκες στην εκκλησία είναι το μοναδικό πλέον θέμα συζήτησης στην μικρή κοινωνία.

Η απόφαση του ιερέα του χωριού πατέρα Σταύρου να μην επιτρέπει την είσοδο στο ναό σε όσους φορούν μάσκα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Υπάρχει μια μερίδα κατοίκων που στηρίζει τον ιερέα και πιστεύει πως δεν πρέπει να φοράνε μάσκες μέσα στην εκκλησία, ενώ αντίθετα αρκετοί είναι αυτοί που συμφωνούν με τις υποδείξεις των υγειονομικών και υποστηρίζουν πως η μάσκα είναι απαραίτητη.

«Σαν παπάς είναι καλός αλλά μέσα στην εκκλησία δυσαρεστήθηκε», δήλωσε ο Αθανάσιος Βενετόπουλος κάτοικος του χωριού.

«Δέχομαι πολλά παράπονα από τους πιστούς πως δεν μπορούν να πάνε στην εκκλησία. Οι Βασιλικιώτες είναι θρησκευόμενοι, άλλα τηρούν και όλους τους νόμους», τόνισε ο Αστέριος Καρακώττας Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών.

Από τις αρχές της κοινότητας θα καλέσουν τις εκκλησιαστικές αρχές να πάρουν θέση για ένα θέμα που διχάζει την μικρή τοπική κοινωνία. Οι υποστηρικτές του ιερέα θα πουν πως ο παπάς τους κακώς δέχεται πυρά.

Στο μικρό χωριό στα καφενεία πλέον οι μόνοι που πίνουν ήσυχα τον καφέ τους είναι οι επισκέπτες και όσοι όπως λένε δεν πάνε στην εκκλησία. Οι άλλοι όμως παραμένουν στα χαρακώματα μέχρι κάποιος από την εκκλησία να φροντίσει να επανέλθει η ηρεμία στο μικρό χωριό.

Πηγή: mega