Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό ανηλίκου σε Κέντρο με αυτιστικά παιδιά

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού σε Κέντρο με αυτιστικά παιδιά από εργαζόμενο φυσικοθεραπευτή, η οποία , μάλιστα, έχει καταγραφεί σε βίντεο τον Ιούνιο του 2019.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων ζήτησε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης όταν η διευθύντρια του Κέντρου προσκόμισε στον εισαγγελέα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο άνδρας να χτυπά και να κλωτσά στο πρόσωπο τον ανήλικο, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Ο εργαζόμενος φέρεται να είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από το Κέντρο ενώ η διευθύντρια, σύμφωνα με πληροφορίες, του είχε διαμηνύσει να μην εργαστεί και πάλι με παιδιά. Ωστόσο, η είδηση ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έπιασε και δουλειά σε άλλο κέντρο με παιδιά φέρεται να οδήγησε την διευθύντρια στο κατώφλι του εισαγγελέα για να καταγγείλει το περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου δυόμισι χρόνια.