Εισαγγελική παρέμβαση για τον «Άλλο Άνθρωπο» – Στο στόχαστρο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και συγγενικά του πρόσωπα

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει η υπόθεση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» με κεντρικό πρόσωπο τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας , που θα διενεργήσει το Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλεια, θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος .

Στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν εκτός από τον ιδρυτή της «κοινωνικής κουζίνας» συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί χρηματικά ποσά.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος το οποίο φαίνεται να διαπιστώνει «χορό» μεγάλων χρηματικών ποσών εις το όνομα του «άλλου ανθρώπου» τα οποία κατευθύνονταν σε προσωπικούς λογαριασμούς αλλά και τυχερά παιχνίδια.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να αναζητήσουν άμεσα μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε διάστημα δύο ετών φέρεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχει κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ. Από τους λογαριασμούς στη συνέχεια φέρονται να γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών ,εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ εκτιμάται ότι κατέληξαν σε στοιχηματικές εταιρίες.