Εκατοντάδες νεκροί στα πεδία μαχών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Στο χείλος του ολοκληρωτικού πολέμου μοιάζει να βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι μάχες συνεχίζονται και τα νοσοκομεία γεμίζουν.

Οι Αρμένιοι καταγγέλλουν επιθέσεις κατά αμάχων, την ώρα που η Μόσχα στέλνει σαφές μήνυμα κατά της τουρκικής στρατιωτικής εμπλοκής στη σύρραξη, σύμφωνα με το OPEN.

Η Αρμενία διαθέτει «αποδείξεις» ότι η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η οποία κυκλοφόρησε σήμερα. Ο Πασινιάν κατηγόρησε την Τουρκία ότι στηρίζει τον αζέρικο στρατό με μαχητικά αεροσκάφη, drones και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και ότι έχει στείλει στρατιωτικούς συμβούλους καθώς και «μισθοφόρους και τρομοκράτες» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την αποσχιθείσα περιοχή που στηρίζεται από την Αρμενία, όπου συγκρούονται από την Κυριακή Μπακού και Γερεβάν.

«Έχουμε αποδείξεις», τόνισε ο Πασινιάν. «Χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τουρκικά F-16 για να βομβαρδίσουν περιοχές όπου ζουν άμαχοι στο Άνω Καραμπάχ», κατήγγειλε ο ίδιος. «Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η αμερικανική κοινή γνώμη θα πρέπει να γνωρίζει ότι F-16 που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για να σκοτώνουν Αρμένιους σε αυτή τη σύγκρουση», τόνισε ο Αρμένιος πρωθυπουργός. «Υπάρχουν αποδείξεις», συνέχισε, «ότι Τούρκοι διοικητές του στρατού εμπλέκονται άμεσα στη διοίκηση της επίθεσης».