Εκκλησίας της Ελλάδος: Δωρεές σε Ένοπλες Δυνάμεις και Εθνικό Σύστημα Υγείας

Συνεδριάζει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το άνοιγμα των εκκλησιών.

Στο πλαίσιο των Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Ιούνιο, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, και τα μέλη της θα δεχθούν:

Το πρωί της Τρίτης, 2 Ιουνίου 2020, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το πρωί της Τετάρτης, 3 Ιουνίου 2020, τον υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα υποδομών που προωθεί το εν λόγω υπουργείο και η συνεργασία με την Εκκλησία σε ανάλογα θέματα.

Ο υπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δούμε μεγάλα έργα που θα ενισχύσουν την οικονομία».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «η ποιμαντική εμπλέκεται με διάφορα προγράμματα, γιατί είναι μια ποιμαντική «που θέλει να ξεκουράζει τον άνθρωπο».