Εκκλησίες και μάσκες: Τι ζητούν οι ειδικοί και τι ανακοινώθηκε

Για σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων και μείωση των νέων κρουσμάτων στο 10% μίλησε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται καθώς η μισή Ελλάδα όπως είπε είναι στο βαθύ κόκκινο. Είπε ακόμα ότι ο αριθμός των ασθενών που αποσωληνώνονται είναι πλέον μεγαλύτερος από αυτούς που διασωληνώνονται και η πληρότητα των ΜΕΘ στην Επικράτεια είναι στο 87%. Απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στους πολίτες ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η όποια χαλάρωσης θα επιβαρύνει και πάλι το επιδημιολογικό φορτίο. Εξήγησε γιατί αρνήθηκαν τις υπερτοπικές μετακινήσεις αφού το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο στα αστικά κέντρα.

Διπλή μάσκα στις εκκλησίες

«Δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον ιό από τις πόλεις στα χωριά μας», τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πιστούς τις ημέρες του Πάσχα να μένουν καλύτερα στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν διπλή μάσκα.

Λίγο μετά ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας σε εκκλησίες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

-Ad-