Έκλεισαν το μεγαλύτερο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας – Πάνω από 250.000 βίντεο

Οι ΗΠΑ μόλις σημείωσαν ένα σημαντικό πλήγμα κατά των εγκλημάτων που διεξάγονται στο dark web.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες και οι διεθνείς εταίροι έκλεισαν το Welcome To Video, που πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος ιστοχώρος του dark net με παιδική πορνογραφία, με βάση τον όγκο του περιεχομένου του. Οι πράκτορες κατέλαβαν έναν διακομιστή της Νότιας Κορέας για το WTV που διατηρούσε πάνω από 8TB περιεχομένου, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν πάνω από 250.000 βίντεο. Φαίνεται ότι αποτελούσε πηγή για άλλα μέσα και δεν λειτουργούσε μόνο για τη διανομή, καθώς το 45% των βίντεο που έχουν μελετηθεί μέχρι τώρα περιλαμβάνει εικόνες, που είναι άγνωστες για τους ερευνητές.

Συνολικά, έγιναν 338 συλλήψεις σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι από τους κατηγορουμένους ήδη έχουν δηλώσει ένοχοι ή έχουν καταδικαστεί. Οι Αρχές διέσωσαν “τουλάχιστον” 23 παιδιά που κακοποιούνταν.

Η επιτυχία των πρακτόρων οφείλεται στις ευπάθειες στο σύστημα πληρωμών του δικτύου. Κάθε χρήστης λάμβανε μια μοναδική διεύθυνση bitcoin για να μπορέσει να αγοράσει περιεχόμενο. Οι πράκτορες του IRS ανίχνευσαν τις συναλλαγές bitcoin τους μέσω μιας «περίπλοκης» προσέγγισης που ανακάλυψε την ευρύτερη τοποθεσία του διακομιστή, τον διαχειριστή του ιστοτόπου και τελικά τη φυσική θέση του διακομιστή. Μια ξεχωριστή καταγγελία αποσκοπεί στο να κατασχέσει τα bitcoin από 24 άτομα και να αποζημιώσει τα θύματα.

Άλλες μαύρες αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν στο dark web και δεν είναι πιθανό να ενοχληθούν οι “τακτικοί” χρήστες του, όμως δείχνει ότι τα κρυπτονομίσματα υπόκεινται και αυτά σε κανόνες.