Έκλεισε η κατασκήνωση που πνίγηκε η 8χρονη στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς ειδοποιήθηκαν να πάρουν τα παιδιά, καθώς ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης.

«Λουκέτο» μπήκε τελικά στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής που έχασε τη ζωή της η 8χρονη κολυμπώντας στην πισίνα της δομής, με τους γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους.

Κάποιοι τα παρέλαβαν μόνοι τους, ενώ τα υπόλοιπα θα επιστρέψουν στις περιοχές τους με τα λεωφορεία.

Σημειώνεται, ότι η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής μετά από εντολή της Διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας έδωσε εντολή να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Οι υποχρεώσεις που δεν τηρούσε η κατασκήνωση

Η κατασκήνωση στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες που διαθέτει φαίνεται να είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες, όμως, δεν τήρησε, όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας.

Όπως μετέδωσε το «Star» σε σχετικό του ρεπορτάζ, η άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης εκδόθηκε το 2022 και είχε ισχύ για πέντε χρόνια. Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές: o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν.

Βάσει αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Ο πραγματογνώμονας, όμως, δεν βρήκε κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επίσης, στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες, που… δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024, ούτε και έχει αντικατασταθεί.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025