Εκλογές 2023: «Debate» Βορίδη, Σκουρλέτη, Λοβέρδου με τον Τάκη Χατζή (vid)

Σε ένα άτυπο debate επιδόθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή One Talk του One Channel με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Οι τρεις πολιτικοί απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ενώ ανέλυσαν τα δημοσκοπικά ευρήματα και τι θα κρίνει τη δύσκολη εξίσωση της αυτοδυναμίας.

Βορίδης: «Για αυτούς τους λόγους είναι κρίσιμες οι πρώτες κάλπες»

«Για μας οι κρίσιμες εκλογές είναι οι πρώτες κάλπες. Από την πρώτη στιγμή εκείνο που λέμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αναμέτρηση της απλής αναλογικής ως την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση γιατί σε θα κριθεί το πιος θα είναι πρώτος, ποια θα είναι η διαφορά του πρώτου με του δεύτερου και το τρίτο που είναι κρίσιμο είναι πόσο κοντά θα βρίσκεται το ποσοστό της πρώτης αναμέτρησης στην αυτοδυναμία που χρειάεται για τη δεύτερη αναμέτρηση», σημείωσε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: «Παράλληλα, στην πρώτη αναμέτρηση θα κριθεί εάν ευδοκιμήσει αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας. Την προοδευτική διακυβέρνηση. Τη δεύτερη φορά αυτό δεν θα υπάρχει στο τραπέζι, καθώς αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί εν συνεχεία αυτός που θα πάρει το μπόνους των 40 εδρών θα είναι το πρώτο κόμμα».

Σκουρλέτης: «Γκρίζα ζώνη στις δημοσκοπήσεις, αποσταθεροποίηση της κυβένρησης»

«Αν κάποιος μπορεί να βγάλει ένα σίγουρο συμπέρασμα γύρω από το πεδίο των δημοσκοπήσεων είναι ότι η υπόθεση της αυτοδυναμίας έχει χαθεί για το πρώτο κόμμα, όχι μόνο στις πρώτες, αλλά και τις δεύτερες εκλογές», υποστήριξε αρχικά ο Πάνος Σκουρλέτης, για να συμπληρώσει: «Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν μια μεγάλη γκρίζα ζώνη, υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που αυτή τη στιγμή ταλαντεύεται». «Είναι εξηγήσιμο ότι μετά την κατάρρεσυη του επιτελικού κράτους και την αποκάλυψη του τρόπου που η παρούσα κυβέρνηση διαχειρίζεται τα δημόσια αγαθά, τις δημόσιες επιχειρήσεις, μια διαχείρηση που βάζει στην άκρη το δημόσιο συμφέρον (θέματα ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης). Ολα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση, δημιουργώντας μεγάλη αποσταθεροποίηση στο δικό της χώρο και ευρύτατη γκρίζα ζώνη», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λοβέρδος: «Υπάρχει μια πολιτική “ακαταστασία”, μετά το Πάσχα ασφαλή συμπεράσματα»

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι υπάρχει μια πολιτική «ακαταστασία» που εκφράζεται στο εκλογικό σώμα, ιδιαίτερα μετά την τραγωδία των Τεμπών. «Ο κόσμος είναι αλλιώς πλέον και θεωρώ ότι μετά το Πάσχα θα έχουμε εικόνα και αποτέλεσμα από τις δημοσκοπήσεις για το πώς πηγαίνουμε στην κάλπη. Θα είναι πιο κοντά οι εκλογές, θα μπροούμε να εκτιμήσουμε το κάθε κόμμα ξεχωριστά. Το δεύτερο που παρατηρώ είναι ότι υπάρχει “ένας πρώτος”, η ΝΔ. Ωστόσο έχει μεγάλη σημασία, το ποσοστό και η διαφορά που θα έχει το πρώτο κόμμα και σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Οσο τα δύο κόμματα είναι κοντά στις πρώτες εκλογές, αυτό θα είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία για το ΠΑΣΟΚ στις δεύτερες κάλπες», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: