Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα μηνύματα που έστειλαν

Στις κάλπες προσέρχονται ξανά σήμερα (25.06.2023) οι Έλληνες για τις δεύτερες εκλογές στη χώρα μέσα σε 1 μήνα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν για τις εκλογές μέχρι τις 19:00 με και 9.813.595 να είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών και τη SingularLogic έως τις 18:30 του Σαββάτου (24.06.2023) ενεργοποίησαν τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης και συνεπώς έχουν παραλάβει και εκλογικό σάκο 21.253 δικαστικοί αντιπρόσωποι σε σύνολο 21.533, ποσοστό 98,7%.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, υπάρχει μία σημαντική διαφορά από την προηγούμενη της 21ης Μαΐου.

Δεν βάζουμε σταυρό προτίμησης στους βουλευτές, αφού οι εκλογές γίνονται με λίστα.

Σε περίπτωση που κάποιος βάλει σταυρό προτίμησης, τότε το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ψηφίζουμε για να αποκτήσει ο τόπος σταθερή κυβέρνηση»

Στο 1ο Γυμνάσιο της Κηφισιάς ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο προαύλιο του σχολείου του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στελέχη της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσήλθε ευδιάθετος στο εκλογικό κέντρο.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περίμενε να ψηφίσουν και τα παιδιά του, Κωνσταντίνος και Σοφία.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι μέρα χαράς και ευθύνης. Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά για να αποκτήσει ο τόπος μια σταθερή κυβέρνηση».




Αλέξης Τσίπρας: «Κρίνεται η ζωή μας και η ποιότητα της Δημοκρατίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στις 10:30 στο Περιστέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου καθώς η Δυτική Αθήνα είναι μία από τις 3 περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος, ενώ στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε ψηφίσει στην Κυψέλη.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «στην σημερινή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική, κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα 4 χρόνια αλλά και η ποιότητα της δημοκρατίας. Κρίνεται εάν θα έχουμε ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπροσωπήσει την κοινωνία, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή δημοκρατία».

Μετά τη δήλωση κατά την αποχώρησή του από το εκλογικό κέντρο, ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτήθηκε.




Νίκος Ανδρουλάκης: «Καλώ τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ»

Στην Κρήτη ψήφισε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου όπως έπραξε και στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Ιουνίου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γύρω στις 10:30 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στο 431 εκλογικό τμήμα.

«Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη – προοδευτικό πολίτη ό,τι και αν επέλεξε στις 21 Μαΐου να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τη δημοκρατική παράταξη σε αυτή τη νέα της πορεία» ανέφερε εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο.

«Είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια χαμένα στο πολιτικό μας σύστημα» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.




Δημήτρης Κουτσούμπας: «Να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ψήφισε στις 10 το πρωί στη Λαμία.

Το απρόοπτο με το ψηφοδέλτιο

Μπαίνοντας στο παραβάν, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έψαξε τα ψηφοδέλτια και δεν βρήκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Βγήκε από το παραβάν και ζήτησε και έλαβε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Σημείωσε πως αν γίνονται σε εμένα αυτά τα λάθη, φανταστείτε τι γίνεται αλλού.

«Να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό»

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο. Στη δήλωσή του, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

«Καλή δύναμη σε όλους και όλες, σε όλη την Ελλάδα» είπε μιλώντας στις κάμερες.

«Να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρχει ισχυρή, λαϊκή αντιπολίτευση 100%», τόνισε.




Κυριάκος Βελόπουλος: «Όταν θα πάνε οι Έλληνες στο παραβάν, να σκεφτούν λογικά»

Ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Όπως στις 21 Μαΐου έτσι και σήμερα, ο Κυριάκος Βελόπουλος στο 637 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

«Όταν θα πάνε οι Έλληνες στο παραβάν, να σκεφτούν λογικά» δήλωσε λίγο πριν μπει στο εκλογικό κέντρο.

Σημειώνεται πως αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος μπήκε σε λάθος εκλογικό κέντρο, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο διπλανό και σωστό τμήμα και ψήφισε κανονικά.

«Για ακόμη μια φορά επιμένουμε ότι στο παραβάν σήμερα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Μοναδική λύση είναι η Ελληνική λύση. Ζητάμε να σκεφτούν ένα λεπτό, το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της πατρίδας. Η μόνη λύση είναι η Ελληνική Λύση, διότι όλοι οι υπόλοιποι είναι το πρόβλημα» δήλωσε αμέσως μετά.




Γιάνης Βαρουφάκης: «Ψήφο-ψήφο φτάνουμε στον στόχο μας»

Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ψηφίζει στο 1072ο εκλογικό τμήμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αχιλλέως 34.

Μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη βρέθηκε και η κόρη του, Ξένια.

«Ψήφο ψήφο φτάνουμε στον στόχο μας», δήλωσε κατά την αποχώρησή του.




Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σήμερα είναι η στιγμή μας, η ψήφος μας είναι η δύναμή μας»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου στην περιοχή Γκύζη.

Άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η Πλεύση Ελευθερίας θα καταφέρει να μπει στην Βουλή

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ψήφισε με πολλή χαρά. «Σήμερα είναι η στιγμή μας, η ψήφος μας είναι η δύναμή μας, να μην αφήσουμε την ευκαιρία μας. Πάμε με χαμόγελο, αισιοδοξία, αγάπη και δύναμη», είπε χαρακτηριστικά.