Εκλογές 2023: Ψήφισαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί – Τι δήλωσαν στις κάμερες

Έφτασε η μεγάλη ημέρα των εκλογών και ο κόσμος βρίσκεται στις κάλπες από νωρίς το πρωί.

Στο μεταξύ οι αρχηγοί των κομμάτων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα.

Τσίπρας: «Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού»

Στις 10:25 έφτασε στην Κυψέλη το πρωί της Κυριακής (21/5) για να ψηφίσει για τις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας το μήνυμα πως «η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o και 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών στην οδό Χιλιανδαρίου 2-4.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού Λαού ώστε να γίνει ξανά πρωθυπουργός της χώρας έφτασε ευδιάθετος και χαμογελαστός ενώ περίμενε στην ουρά για να έρθει η ώρα του να ψηφίσει.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν έξω από το εκλογικό κέντρο αρκετοί πολίτες οι οποίοι τον χειροκροτούσαν και του φώναζαν «καλή επιτυχία». Μία μάλιστα γυναίκα τον πλησίασε και του έδωσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

«Χρόνια Πολλά στους Κωσταντίνους, τις Κωνσταντίνες και τις Ελένες. Ελπίζουμε μαζί τους το βράδυ να γιορτάζει ο ελληνικός λαός. Να αφήσουμε πίσω μία δύσκολη τετραετία» τόνισε.

Αναφερόμενος στους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες «να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλλαζονική και να ανοίξουν τον δρόμο σε μία κυβέρνηση με νέα πρόσωπα» και υπογράμμισε πως «η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας».




Μητσοτάκης: «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας»

Στην Κηφισιά άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα το πρωί της Κυριακής 21/5 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ζητά τη στήριξη των πολιτών ώστε να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, προσήλθε χαμογελαστός στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς στο 361ο εκλογικό τμήμα στην οδό Ολυμπιονικών 2 και Πλατεία Πολιτείας λίγο μετά τις 10:30.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον γιο του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η μικρότερη κόρη του, Δάφνη, ενώ στο πλευρό του ήταν και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

«Καλά θα είναι τα αποτελέσματα», είπε κατεβαίνοντας τις σκάλες ο πρωθυπουργός, ενώ λίγο μετά δήλωσε στις κάμερες: «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για υψηλότερους μισθούς και καλύτερες δουλειές. Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια ακόμη καλύτερη ημέρα για τη χώρα μας».




Ανδρουλάκης: «Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν περισσότερα»

Στη γενέτειρά του το Ηράκλειο Κρήτης ψήφισε το πρωί της Κυριακής (21/5) για τις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431), στις 10:00 χαμογελαστός και χαιρέτησε έναν προς έναν τους εκλογικούς αντιπροσώπους με χειραψία.

«Τώρα ήρθε η ώρα του κυριάρχου ελληνικού λαού. Δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για ένα ισότιμο κράτος» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας μας είπε «τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στη διχόνοια και στην τοξικότητα, σε όσους είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής».

«Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν περισσότερα» ανέφερε κλείνοντας μιλώντας στους δημοσιογράφους.




Κουτσούμπας: «Καλούμε τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ»

Στη Λαμία ψήφισε το πρωί της Κυριακής (21/5) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πιο συγκεκριμένα στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία).

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Εμείς τον καλούμε να πάει στις κάλπες ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα», δήλωσε κατά την αποχώρησή του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.




Βαρουφάκης: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική»

Στο Πέραμα ψήφισε 2,5 ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες για τις φετινές εθνικές εκλογές ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του κόμματος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής στις 9:30, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439).

«Αυτά τα ένα, δύο λεπτά πίσω από το μπλε παραβάν είναι μαγικά» είπε πριν ψηφίζει και ευχήθηκε «καλές κάλπες» σε όλους και όλες λέγοντας πως «προχωράμε».

«Eίναι μια μαγική στιγμή κυρίαρχης απόφασης. Θυσιάστηκαν πολλές γενιές για να ζούμε αυτό. Όχι στην αποχή, ακόμη και λευκό, ψηφίζουμε» τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Η στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν, εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε “χάσει” σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό.

Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα. Στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχα σήμερα, να ψηφίσω. Παρόλ’ αυτά η ελπίδα αυτή, πιστεύω, σήμερα να ευοδωθεί. Θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο. Πάντως, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, καλές κάλπες σε όλες και όλους. Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάσθηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική» υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια της επόμενης ημέρας ανέφερε «πάντα η ζωή έχει Plan B» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική».




Βελόπουλος: «Υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φωνάζοντας «για την Μακεδονία μας».

Στη δήλωση που ακολούθησε, ο κ. Βελόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νοθεία, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το σημαντικότερο για εμάς είναι οι νέοι και οι Έλληνες να ψηφίσουν Ελληνική Λύση, όχι μόνο για τη Μακεδονία, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε στη φυλακή όλους τους κλέφτες και όλους αυτούς που κορόιδεψαν τους Έλληνες. Ακαταδίωκτο για εμάς, δεν υπάρχει.

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, ψηλά την Ελλάδα, θα νικήσουμε» τόνισε ο κ. Βελόπουλος λίγο μετά.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.