Εκλογές 2023: «Βόμβα» για το exit poll

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μίλησε στο OPEN εν αναμονή του πρώτου exit poll για τις εκλογές 2023 το οποίο θα δημοσιευτεί στις ακριβώς στις 7 το απόγευμα.

Αρχικά διευκρίνισε ότι ακόμα δεν επιτρέπεται να δηλώσει ποιο κόμμα είναι στην πρώτη θέση ούτε πόση είναι η διαφορά με το δεύτερο κόμμα.

«Μπορεί και να έχουμε κάποια έκπληξη», λέει ο διευθυντής της MRB

Στην ερώτηση αν θα έχουμε κάποια έκπληξη ο κ. Μαύρος απάντησε «Μπορεί και να έχουμε έκπληξη, θρίλερ είναι υπό συζήτηση θα το δούμε» απάντησε.

Και πρόσθεσε «είχαμε μια κανονική ροή σε συμμετοχή στο exit poll, ενώ δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στην πορεία είχαμε μια καλή συμμετοχή. Θα δούμε τα αποτελέσματα στις 7, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να περιμένουμε και τη διόρθωση και τα αποτελέσματα της Sigular με τον ηλεκτρονικό τρόπο».Στην ερώτηση αν το ενδεχόμενο θρίλερ είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω ο κ. Μαύρος απάντησε: «Μπορεί να είναι οπουδήποτε».

Η συμμετοχή στο exit poll
Ενώ για τη συμμετοχή στο exit poll είπε: «Το σχεδιαστέν δείγμα που ήταν 7.000 και παραπάνω το έχουμε μαζέψει όλο άρα η συμμετοχή δεν είναι κακή. Οι αρνήσεις ήταν αυξημένες, σταδιακά άρχισαν να εξομαλύνονται, δεν φαίνεται σε πρώτη φάση να υπάρχει κάποια στρέβλωση υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος».

Τέλος, για τις αρνήσεις του κόσμου να απαντήσει ο κ. Μαύρος απάντηση ότι τα ποσοστά ήταν ίδια με τις εκλογές του 19 ή και λιγότερα.

-Ad-