Εκλογές ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν δικαστικά αιτήματα του Τραμπ

Δικαστικές ήττες για την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ σε Μίσιγκαν και Τζόρτζια, ακόμα πιο κοντά στον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεντ.

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν έχει το προβάδισμα, όμως, εκκρεμούν ακόμα καθοριστικές πολιτείες ενώ την ίδια στιγμή ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ξεκαθαρίσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Οι δυο πρώτες απόπειρες του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων να σταματήσει δικαστικά την καταμέτρηση των ψήφων, στέφθηκαν με αποτυχία όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα. Μάλιστα αυτό έγινε τόσο στο Μίσιγκαν όσο και στην Τζόρτζια όπου απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις της πλευράς Τραμπ.

Στο Μίσιγκαν ο απερχόμενος πρόεδρος είχε καταθέσει αίτημα για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, ωστόσο η δικαστής Σίνθια Στίβενς το απέρριψε. Στη διάρκεια δικαστικής ακρόασης την Πέμπτη (5.11) προχώρησε σε αυτή την απόφαση την οποία θα κάνει γνωστή και γραπτώς την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτιζα απέρριψε την προσφυγή της πλευράς Τραμπ και εξήγησε πως δεν υπήρξαν ενδείξεις κακοδιαχείρισης στην καταμέτρηση των ψήφων από τους υπεύθυνους.

Η νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, δεν πρόκειται να σταματήσει τις δράσεις της. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει είναι ολομέτωπη και σε αρκετές πολιτείες – κλειδιά θέλει να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει δικαστικά τη «μάχη».