Εκλογές ΗΠΑ: «Βόμβα» από τον ηγέτη της Γερουσίας – Δεν αναγνωρίζει τη νίκη του Μπάιντεν

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε τη Δευτέρα (9/11) ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν «παρατυπίες» στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Σε ομιλία του στην Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης δεν αναγνώρισε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο και την Κάμαλα Χάρις ως εκλεγείσα αντιπρόεδρο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίζει τις νομικές του επιλογές», δήλωσε ο ΜακΚονέλ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, δύο ακόμη Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, η Σούζαν Κόλινς και ο Μπεν Σάσε, συνεχάρησαν τον Μπάιντεν για την «προφανή νίκη» του στις εκλογές, με την Κόλινς να τονίζει τη σημασία της μετάβασης της εξουσίας για να διασφαλιστεί ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος και η Χάρις θα είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν από τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Η Κόλινς, που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα την επανεκλογή της στην Γερουσία, τόνισε και αυτή πως παρόλα αυτά ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ πρέπει να έχει την ευκαιρία να αμφισβητήσει νομικά τα αποτελέσματα των εκλογών της Τρίτης.

Ο Τραμπ δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του και το επιτελείο του έχει εξαπολύσει πολυμέτωπο νομικό αγώνα ενάντια στο εκλογικό αποτέλεσμα, με ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης.

Μετά την Κόλινς και τον Σάσε, τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν συγχαρεί τον Μπάιντεν. Οι άλλοι δύο είναι η Λίζα Μαρκόφσκι από την Αλάσκα και ο πρώην προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ από την Γιούτα.

Οι περισσότεροι γερουσιαστές από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να σχολιάσουν δημόσια το αποτέλεσμα, τη στιγμή που μεγάλοι αμερικανικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί κήρυξαν νικητή των εκλογών τον Μπάιντεν, με βάση την μέχρι τώρα καταμέτρηση των ψήφων.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, παροτρύνουν τον Τραμπ να συνεχίσει την μάχη.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσε στο Fox News την Κυριακή ότι «κάθε ένδικη προσφυγή πρέπει να εξεταστεί» προτού οι Αμερικανοί μπορούν να αποφασίσουν «ποιος κέρδισε τις εκλογές».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη σε σχολείο της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του μαθήματος
12 Φεβρουαρίου, 2025