Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες

Η εκλογική μάχη στο Κίνημα Αλλαγής ολοκληρώθηκε στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (12/12), με την άλλοτε μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη να έχει νέο πρόεδρο μετά την απώλεια της αδικοχαμένης Φώφης Γεννηματά.

Μετά την επικράτησή τους στο Α’ γύρο, την περασμένη Κυριακή (05/12), Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ήρθαν αντιμέτωπη στην τελική αναμέτρηση της 12ης Δεκεμβρίου.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30 και ξεκίνησε η καταμέτρηση, με τις πληροφορίες  να αναφέρουν πως το μεγάλο φαβορί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης: «Ζητώ καθαρή εντολή»

Στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου προσήλθε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώτος σε ψήφους στον α’ γύρο, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του ενώ μετά την ψήφο του προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι ζητά από τους δημοκρατικούς πολίτες «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «σήμερα ενώνονται όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όλων των γενεών». Επίσης επισήμανε την ανάγκη ώστε να υπάρξει ξανά μεγάλη συμμετοχή από προοδευτικούς δημοκράτες και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ζητώ καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Παπανδρέου: Σήμερα επιλέγουμε ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή

Λίγο νωρίτερα, στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 10 προσήλθε αμέσως μετά τις 11 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου για να ασκήσει επίσης το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε με υποστηρικτές του ενώ μετά την ψήφο του έστειλε το μήνυμά του ότι οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή.

«Την περασμένη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή παρουσία στη Βουλή. Αύριο έχουμε δουλειά και νέους αγώνες».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δύσκολος γρίφος ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Μεγάλος συνασπισμός ή τρικομματική λύση με διαπραγματεύσεις μηνών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Του έκοψε κλήση τροχονόμος και τον χτύπησε με το φορτηγό – Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμαριά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Μετά τα χιόνια και το κρύο έρχονται πολλές βροχές Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Β. Καλογήρου: Ζητήθηκε ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και στοιχεία για ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για σεισμούς: «Θα είναι μια μακρόσυρτη ακολουθία – Το φαινόμενο ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα της Σαντορίνης»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία – εκλογές: Οι αγορές προεξοφλούν σχηματισμό κυβέρνησης και προσβλέπουν στην ανάκαμψη της οικονομίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η σεισμικότητα στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο κίνδυνος για κατολισθητικά φαινόμενα
23 Φεβρουαρίου, 2025