Εκλογές στην Τουρκία: Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν με 51,4%

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Με την ενσωμάτωση στο 100%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής με 51,4% έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 48,6%.

Την ίδια στιγμή, και το ιδιωτικό πρακτορείο Anka που στην αρχή έδινε νίκη Κιλιτσντάρογλου, δίνει και αυτό τώρα νίκη του Ερντογάν.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν έχουν ήδη ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς στους δρόμους.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού

Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Μικρότερη η συμμετοχή στις κάλπες

Όσον αφορά την συμμετοχή, η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν λίγο πιο χαμηλη αυτή τη φορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν η συμμετοχή να έφτασε το 85% έναντι του 89% στις 14 Μαϊου. Η χαμηλότερη προσέλευση πιθανότατα να οφείλεται στην μικρότερη συμμετοχή των Κούρδων.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία μετά από 20 χρόνια.

Αμέσως μόλις τελείωσε η ψηφοφορία ο Ερντογάν έγραψε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ανθρώπους που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη θέληση του έθνους μας μέχρι την τελευταία στιγμή!».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος στο Κερατσίνι: 42χρονος το έσκασε από το ψυχιατρείο, επέστρεψε σπίτι του & απείλησε τη μητέρα του
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025