Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα υπέρ της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία

Μηνύματα υπέρ της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής εξέπεμψαν οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Νόκος Παππάς απευθυνόμενοι στα μέλη του κόμματος μέσω προσωπικών διαδικτυακών μηνυμάτων τους. Κατά τις πληροφορίες τόσο οι υποψήφιοι όσο και η Κουμουνδούρου καταγράφουν ένα αυξημένο ενδιαφέρον των μελών για συμμετοχή στη διαδικασία θυμίζοντας ότι ακόμη και όσοι δεν είναι μέλη (μέχρι τώρα) μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή, αφού προηγουμένως εγγραφούν ως μέλη.

Ο Νίκος Παππάς σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήδη έχουν αναδειχθεί οι βασικές πολιτικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων. Είπε χαρακτηριστικά πως με την υποψηφιότητά του υπερασπίζεται τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε και τους άλλους υποψηφίους να τοποθετηθούν επ’ αυτού. Κατά τον ίδιο μία άλλη ουσιαστική διαφορά είναι ότι ο ίδιος υπερασπίζεται ένα κόμμα των μελών, ενώ στον αντίποδα η κ. Αχτσιόγλου μιλάει για ένα κόμμα των δομών για να επισημάνει ότι “υπήρξαν δομές” που δεν επέτρεψαν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.Για μία ακόμη φορά ζήτησε να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του κόμματος και να σταματήσουν να ακούγονται απειλές περί διαγραφών. Σε συνέντευξή του στο Attica εμφανίστηκε βέβαιο ότι η προεδρική μάχη θα κριθεί στον δεύτερο γύρο (16 Σεπτεμβρίου) και ότι θα είναι ένας από τους δύο που θα αναμετρηθούν για την αρχηγία. Διαφώνησε επίσης με όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνουν να αλλάξει ο τρόπος εκλογής προέδρου, δηλαδή να μην γίνεται από τη βάση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε ήδη να αλλάξει ως προς αυτό το Καταστατικό του και ότι η ανάδειξη αρχηγού από τα μέλη θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί από το 2012.

Ή Έφη Αχτσιόγλου πάλι στο κεντρικό της προεκλογικό βίντεο μιλάει για τη σημασία της πολιτικής και τονίζει ότι “στις 10 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε για την πρόεδρο ή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για έναν ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό, μία καλύτερη καθημερινότητα, για μία κοινωνία υψηλών προσδοκιών” σημειώνοντας: Γιατί αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι στο χέρι μας εδώ και τώρα εμείς. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον”. Σε συνέντευξή της στο Attica σημείωσε ότι επιθυμεί εάν εκλεγεί πρόεδρος την δημιουργία ενός ενδιάμεσου οργάνου που θα επικοινωνεί τη βούληση των μελών στην ηγεσία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί την Παρασκευή στον Βόλο όπου και θα έχει ανοιχτή συζήτηση με πολίτες, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το δήμο της πόλης, Σπύρου Πέγκα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει το διήμερό του πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη όπου απόψε συνομίλησε με πολίτες σε εκδήλωση από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.