Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί υποψήφιοι, 9-10 Μαρτίου «κλειδώνει» η ημερομηνία

Για τετραπλές κάλπες μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένο είναι πως η Κουμουνδούρου είχε προγραμματίσει για 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. Κάτι που σημαίνει πως οι εκλογές θα διεξάγονταν το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Και αυτό καθώς ακολουθούν συνεχόμενα τριήμερα, αυτό της Καθαράς Δευτέρας και η 25η Μαρτίου, δυο τριήμερα που δεν προσφέρονται για εσωκομματικές διαδικασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την προαναγγελία Κασσελάκη, μπαίνουν οι εκλογές για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, δυο διαδικασίες που σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος γίνονται από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εξίσωση των τετραπλών εκλογών ας προστεθεί πως η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις του Στέφανου Κασσελάκη έτσι ώστε να εκπληρώσει την 20ήμερη θητεία του είναι προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί υποψήφιοι

Το πρώτο όνομα που ακούγεται ως ενδεχόμενος υποψήφιος είναι αυτό του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος χθες εμφανίστηκε χαμογελαστός κατά την έναρξη του συνεδρίου και αποχώρησε εξίσου χαμογελαστός μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κασσελάκη. Εξίσου χαμογελαστοί ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και η Όλγα Γεροβασίλη. Είναι δύο στελέχη που πιθανολογείται πως θα μπορούσαν να τεθούν στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας ως επικεφαλής της ΚΟ κράτησε τις ημέρες της έντασης σε χαμηλούς τόνους ενώ η κ. Γεροβασίλη “σήκωσε” τη δυσαρέσκεια των στελεχών της ΠΓ για το ερωτηματολόγιο που αφορούσε τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις του Διονύση Τεμπονέρα με τον Στέφανο Κασσελάκη είχαν ψυχρανθεί ήδη από την εκδήλωση μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ χθες έγινε γνωστό πως ο κ. Κασσελάκης μέσω του διευθυντή του απέλυσε τον κ. Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι αν θα υπάρξουν ένας ή περισσότεροι υποψήφιοι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κατακερματισμός των δυνάμεων θα λειτουργήσει υπέρ του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.