Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν κάλπες

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που θα αναδείξουν και τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Αυτήν την στιγμή τίποτα δεν υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να μετατεθεί εκ νέου η διαδικασία της προεδρικής εκλογής καθώς και η κυβέρνηση που έχει την πλήρη εικόνα των καταστροφών σε Θεσσαλία και Έβρο έχει προγραμματίσει την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα στον Έβρο βρέθηκε σήμερα και η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου η οποία σε δηλώσεις του καυτηρίασε την απουσία του κρατικού μηχανισμού κάνοντας λόγο για “ξεκάθαρες και πρωτοφανείς ευθύνες του επιτελικού κράτους”. Η διεκδικήτρια της προεδρίας πρόσθεσε εστιάζοντας την κριτική της στον πρωθυπουργό πως αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι να επιχειρεί διαρκώς μία επικοινωνιακή διαχείριση “αλλά να έρθει εδώ να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τούς πει τί δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο. Να τούς δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να βάλουν ξανά σε τάξη τη ζωή τους”.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Star fm Φθιώτιδας σχολίασε πως ο δημοκρατικός κόσμος έχει καταλάβει τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των υποψηφίων. “Αυτό που λέω είναι ότι χρειαζόμαστε μια συντεταγμένη αριστερή προοδευτική παράταξη. Ούτε ένα κόμμα-”χυλό”- το οποίο ο ηγέτης δεν λογοδοτεί πουθενά, ούτε ένα κόμμα-”στρείδι” , που λειτουργεί με κλειστές δομές και με κλειστές πόρτες”. Επί της ουσίας δηλαδή άφησε αιχμές για όσα λέει ο Στ. Κασσελάκης υποστηρίζοντας ότι θα λογοδοτεί μόνο στο λαό αλλά και για όσα αναφέρουν οι συνυποψήφιοι του Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη λειτουργία του κόμματος.

Ο κ. Τσακαλώτος επίσης μιλώντας στο Κόκκινο άφησε αιχμές για τους συνυποψηφίους του με αφορμή τις περιοδείες τους στη Θεσσαλία. “Ζήτησα κοινή παρουσία όλων των υποψηφίων στη Θεσσαλία. Δεν εισακούστηκα. Κρίμα, θα μπορούσε να φανεί η ενότητα του κόμματος”. Σε άλλο σημείο μίλησε για ένα κόμμα συγκροτημένο που θα παράγει πολιτική και θα μετατρέψει σε όραμα τον φόβο και την ανασφάλεια, ενώ σε σχέση με την αντιμετώπιση των κρίσεων είπε: “Αλλαγή παραδείγματος παντού. Αντί να πληρώνουμε εκ των υστέρων, να σχεδιάζουμε εκ των προτέρων”.

Από την πλευρά του ο Στ. Κασσελάκης προσπάθησε να αγγίξει το θυμικό των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δημοσιοποιώντας βίντεο με τον ίδιο να βρίσκεται -σε μία συμβολική επίσκεψη- στη Μακρόνησο. Μάλιστα στέλνοντας μήνυμα εσωκομματικής ενότητας μιλώντας για τους Ρίτσο, Θεοδωράκη, Λειβαδίτη, Κατράκη, Κούνδουρο και άλλους αγωνιστές που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο είπε: “Λέτε να συμφωνούσαν σε όλα; Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις; Όμως στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Κουβάλησαν κυριολεκτικά ο ένας τον άλλον. Οραματίστηκαν έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα έχουν μερίδιο στο φως. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα. Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μάς κάνει πολλές φορές να δούμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τί θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά, όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μας”.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες σε εκδηλώσεις στον Πειραιά, το Περιστέρι και το Γαλάτσι.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μπάσκετ, χαμόγελα και προσφορά στο GNC LOUX 3on3 – Δούκας: «Αυτή είναι η Αθήνα που θέλουμε»
16 Απριλίου, 2025
Άαρον Μπουπεντζά: Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε από τον 11ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε
16 Απριλίου, 2025
Κ. Χατζηδάκης για τις δηλώσεις Ντόναχιου στο Χ: «Όσοι πρόκειται να γράψετε αρνητικά σχόλια, δεν θα τα γράψετε εναντίον μου, αλλά εναντίον του Πασκάλ Ντόναχιου»
16 Απριλίου, 2025
Πέντε έφηβοι και τέσσερις ενήλικες κατηγορούνται από τις ουκρανικές αρχές για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων με εντολή της Ρωσίας
16 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση με τα νοθευμένα λάδια
16 Απριλίου, 2025
Γάζα: Η πολιτική προστασία ανακοινώνει τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα
16 Απριλίου, 2025
Βρήκαν φίδι σε τουαλέτα σπιτιού στο Άργος Ορεστικό
16 Απριλίου, 2025
«Έτοιμη» να κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι της» για μια διπλωματική λύση όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει η Μόσχα
16 Απριλίου, 2025
ΑΑΔΕ: Απλοποιείται ο τρόπος υποβολής δηλώσεων στοιχείων εργολάβων και υπεργολάβων
16 Απριλίου, 2025
Κοζάνη: Εξιτήριο στους τραυματίες του σοκαριστικού τροχαίου στα διόδια του Πολυμύλου
16 Απριλίου, 2025