Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τεταμένο κλίμα και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

Γύρω στις 7.000 είναι τα παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που επικαιροποίησαν έως και χθες το απόγευμα τα στοιχεία τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου την ερχόμενη Κυριακή. Κάτι που σημαίνει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν περί τα 155.000 μέλη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει κανείς μετά βεβαιότητας πόσοι εξ αυτών θα προσέλθουν στις κάλπες.

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξακολουθεί να είναι τεταμένο και μάλιστα η υποψήφια πρόεδρος Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Open ζήτησε να μην υπάρχει προσωπική στοχοποίηση και ανθρωποφαγία στο κόμμα ζητώντας από τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας κ. Κασσελάκη να πάρει θέση για τις προσωπικές στοχοποιήσεις-όπως είπε- του Π. Πολάκη.”Δεν γίνεται ένα κόμμα να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο και πολύ περισσότερο να διεκδικεί την εξουσία. Να μην αναπαραχθούν παθογένειες του παρελθόντος. Ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί προσωπικά, όχι μόνο εμένα και τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι μία μόνιμη τακτική η οποία πρέπει να τελειώσει, να μπει ένα τέλος σ’ αυτόν τον κατήφορο. Γι’ αυτό ζήτησα από τον Στέφανο Κασσελάκη -τον οποίο ο κ. Πολάκης στηρίζει από την πρώτη μέρα με εντελώς εμφατικό τρόπο, είναι ο άνθρωπος στο πλευρό του, να καταδικάσει αυτές τις προσωπικές επιθέσεις. Θα ήταν ένα ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού”. Στο μεταξύ η Έφη Αχτσιόγλου απέστειλε και εξώδικο σε ιστοσελίδα ζητώντας να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς περί Sms που φέρεται να έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του υποτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η υποψήφια πρόεδρος μιλώντας στον ίδιο σταθμό ανέφερε ότι έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, “ένα σχέδιο που μπορεί να νικήσει την δεξιά διακυβέρνηση” και τόνισε ότι “ο συνυποψήφιός μου δεν έχει πολιτικό σχέδιο τουλάχιστον δεν άς το έχει παρουσιάσει”. Πάντως στις δηλώσεις της κυρίας Αχτσιόγλου και στην πρόσκληση προς τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση για το θέμα των επιθέσεων Πολάκη ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων σχολίασε στο Facebook “Δεν τσιμπάω ματαιοπονείς”.

Ως προς το εάν υπάρχει πολιτικό σχέδιο από την πλευρά Κασσελάκη θέση πήρε ο Νϊκος Παππάς. “Υπάρχουν πολιτικά σχέδια τα οποία είναι διαφορετικά. Δεν πρέπει να το κρύψουμε . Ήταν η δημοκρατική μας αλήθεια. Είναι μία αλήθεια που έχει αναφανεί από το Συνέδριο του περασμένου χρόνου.”. Συγχρόνως ζήτησε να πέσουν οι τόνοι πάρα πολύ γρήγορα, να πολιτικοποιηθεί η κουβέντα και να μην λέμε ο ένας στον άλλον ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Αργά το βράδυ μιλώντας στο Κόντρα εξέφρασε τη διαφωνία του και με την πρόταση του Πάνου Σκουρλέτη αλλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στις εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας: “θεωρώ όσοι τον παροτρύνουν με τρόπο άγαρμπο να πάρει θέση αδικούν τον εαυτό τους και τον ίδιο και επίσης θεωρώ ότι η στάση του είναι ενδεδειγμένη” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό τοπίο και “να αντιληφθούμε ότι από την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί στο κοινό μας κόμμα”. Πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες και υπονομευτές. Θα είμαστε μαζί με διάθεση συμπόρευσης να καταθέσουμε λύσεις”.