Óôéãìéüôõðá áðü ôï Åèíéêü Êáðéäéóôñéáêü ÐáíåðéóôÞìéï Áèçíþí,ÄåõôÝñá 13 Ïêôùâñßïõ 2014 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

ΕΚΠΑ: Οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία – Σε αναστολή υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο σαμποτάζ με τον σέρβερ

«Η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες των φοιτητριών και φοιτητών του Ιδρύματος, αμέσως μετά την έναρξη καταλήψεων σε αρκετές από τις Σχολές του, έλαβε μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο με τη διενέργεια των εξετάσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν», αναφέρει το Πανεπιστήμιο σε νέα ανακοίνωσή του μετά την παρεμπόδιση των πανεπιστημιακών εξ’ αποστάσεως εξετάσεων.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια τους δια ζώσης, οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία.

Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Xθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ισραήλ: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά Νετανιάχου ζητώντας τήρηση της εκεχειρίας
26 Ιανουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Πρόσκληση στον Τραμπ να μιλήσει στο Κογκρέσο στις 4 Μαρτίου
26 Ιανουαρίου, 2025
Δολοφόνησαν δημοσιογράφο στο Μεξικό
26 Ιανουαρίου, 2025
Ανήλικη μαζί με ενήλικα έκλεψαν 14.000 ευρώ από σπίτι στην Ημαθία
26 Ιανουαρίου, 2025
Αθλητής του μποξ αναζητείται για τον ομαδικό βιασμό της 16χρονης στην Πάτρα
26 Ιανουαρίου, 2025
Γιάννης Ζιάγκας: Πέθανε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
26 Ιανουαρίου, 2025
Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει 3χρονο παιδί στο Ηράκλειο
26 Ιανουαρίου, 2025
Iσραήλ: Ο στρατός παραμένει στον νότιο Λίβανο, παρά την λήξη της προθεσμίας για απόσυρσή του
26 Ιανουαρίου, 2025
id.gov.gr: Πότε λήγει η διορία για νέα ταυτότητα
26 Ιανουαρίου, 2025
Λάρισα: Νέα επεισόδια βίας μεταξύ ανηλίκων
26 Ιανουαρίου, 2025