Eκπρόσωπος του Χαφτάρ: «Ο Ερντογάν έχει στείλει και στρατιώτες στη Λιβύη» (video)

O εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαφτάρ, Αχμέντ αλ Μισμάρι, αποκάλυψε την εμπλοκή της Άγκυρας στον εμφύλιο της Λιβύης.

«Από τον περασμένο Απρίλιο αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές δυνάμεις στα εδάφη μας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Αχμέντ αλ Μισμάρι, στην κάμερα του ΣΚΑΪ

Όπως αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος του Στρατάρχη Χαφτάρ, στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει το καθεστώς Σαράζ όχι μόνο με χρήματα και όπλα αλλά και με τη φυσική παρουσία Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις μάχες αλλά εκπαιδεύουν και Λίβυους στρατιώτες.

«Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Τούρκοι αξιωματικοί, σύμβουλοι και τεχνικοί, θωρακισμένα οχήματα που οδηγούνται από Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι εκπαιδεύουν επίσης τις πολιτοφυλακές για να τα χρησιμοποιήσουν, Τούρκους σκοπευτές, καθώς και μονάδες αναγνώρισης που λειτουργούν από πλοία στη θάλασσα, παρακολουθώντας τα αεριωθούμενα αεροσκάφη μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατάρχης Χαφτάρ.

Και συνέχισε: «Μέχρι αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε ακόμα τους Τούρκους στο έδαφος. Έχουμε καταρρίψει δεκάδες drone, καταστρέψαμε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, σκοτώσαμε αρκετούς τεχνικούς, μηχανικούς και αξιωματικούς που εκτελούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Έχουμε βομβαρδίσει πολλαπλές τοποθεσίες που ελέγχαν στην Μισράτα, την Τρίπολη, στο αεροδρόμιο Μιτίγκα και σε διάφορες τοποθεσίες στη Ζουάρα».