Εκπτώσεις 2019: Πότε είναι φέτος Black Friday και Cyber Monday

Εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν – Πότε πέφτουν Black Friday και Cyber Monday – Θα είναι οι τελευταίες;

Εκπτώσεις 2019: Πλησιάζει ο πρώτος μήνας των για τη φετινή σεζόν, καθώς την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι , οι οποίες θα διαρκέσουν 15 ημέρες.

Εκπτώσεις 2019: Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

– Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Φέτος, η  «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019, ενώ η  «πέφτει» στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Δεν αποκλείεται οι ερχόμενες φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι οι τελευταίες καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού, με στόχο «την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς».

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος υποστηρίζει στην ίδια ανακοίνωση, πως αυτή η πρόταση απηχεί την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του.

-Ad-