Δραματικές στιγμές στη Βηρυτό: Ο κυβερνήτης κλαίει – Τι απαντά το Ισραήλ (video)

Τεράστιες εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης (04.08.2020). Ήταν τόση η ισχύς των εκρήξεων που έγιναν αισθητές ως την Κύπρο.

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα». Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

https://twitter.com/19_konto/status/1290678301497929728

«Ευχόμαστε να βρεθεί ο υπεύθυνος»

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού αδυνατούσε να μιλήσει από το κλάμα και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι.

Ο κυβερνήτης υποστήριξε πως πρόκειται για επίθεση και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει αφού έκλαιγε.

«Ευχόμαστε να βρεθεί ο υπεύθυνος» είπε στους δημοσιογράφους.

https://twitter.com/Taniyorsun/status/1290694160752705539

Το Ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις

Το Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στον Λίβανο, μετέδωσε η τηλεόραση του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ).

Λίγο νωρίτερα, κυκλοφόρησαν φήμες περί πυραυλικής επίθεσης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι N12, είπε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο ατύχημα που ξεκίνησε με την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς.

-Ad-