Έκρηξη στη Συγγρού: Δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος – Τι ερευνούν οι Αρχές

Ξανά σε κυκλοφορία η κεντρική Λεωφόρος των Αθηνών μετά το τρομακτικό περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ένας 78χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα αλλά μίλησε στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κρίσιμες στιγμές πριν το συμβάν.

Μια τεράστια έκρηξη συντάραξε την Αθήνα τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το περιστατικό έγινε στη Λεωφόρο Συγγρού και η ισχύς ήταν τέτοια που καταγράφηκε ακόμα και από σεισμογράφους. Στο σημείο, αλλά και στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα, επικράτησε χάος ενώ καταγράφηκαν πάρα πολλές φθορές σε κτήρια και αυτοκίνητα.

Όπως ήταν λογικό, η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Συγγρού είχε διακοπεί από τη στιγμή της έκρηξης, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει αποκλείσει το σημείο όπου έγινε η έκρηξη και να συνεχίζει τις έρευνες. Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης (26.01), ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Έκρηξη στη Συγγρού: «Πάτησα το κουμπί και έγινε έκρηξη» – Τι είπε ο 78χρονος στην αστυνομία

Μια πρώτη εικόνα σχημάτισαν οι Αρχές για την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο στη λεωφόρο Συγγρού, καθώς ο 78χρονος ένοικος από το διαμέρισμα του οποίου έγινε το περιστατικό, κατάφερε να μιλήσει στην αστυνομία.

Ο 78χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, πως προ ημερών είχε διαπιστώσει οσμή αερίου στο κτίριο, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τη συμβαίνει. Έτσι δεν έδωσε περαιτέρω σημασία. Συνεχίζοντας την εξιστόρισή του, ανέφερε πως σήμερα το πρωί όταν ξύπνησε, πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως και έτσι σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.