Έκρηξη στον Πειραιά: Συναγερμός για τον «πόλεμο» της νύχτας – Σύνδεση με τη Greek Mafia ψάχνει η ΕΛΑΣ

Ένας συναγερμός έχει ενεργοποιηθεί στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που επικεντρώνονται στο οργανωμένο έγκλημα και τις ομάδες που δρουν σε διάφορες ώρες της ημέρας και της νύχτας, καθώς ακολούθησε μια ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά.

Και αυτό διότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επίθεση σχετίζεται με κάποια ομάδα που επιδιώκει να «επεκτείνει τις οικονομικές δραστηριότητές της». Το γεγονός ότι οι δράστες έβαλαν μία τόσο ισχυρή βόμβα σε κατοικημένη περιοχή -και μάλιστα σε ώρα που το πρατήριο ήταν ανοιχτό- δείχνει στους αστυνομικούς ότι στόχος τους ήταν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Η διαχείριση του πρατηρίου υγρών καυσίμων ανήκε στο παρελθόν σε επιχειρηματία -βαρύ όνομα της νύχτας- που δολοφονήθηκε από επαγγελματίες εκτελεστές στο Νέο Κόσμο. Μετά τη δολοφονία η διαχείριση του βενζινάδικου πέρασε σε άλλα πρόσωπα.

Μετά την έκρηξη στο Πειραιά πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημείωσαν ότι υπήρχαν κάποιες πληροφορίες τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τις οποίες ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρεί να «επεκτείνει τα χωράφια της».

Το βασικό σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν οι αποδέκτες του «μηνύματος» είναι τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη διαχείριση του πρατηρίου μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στο Νέο Κόσμο.

Λίγη ώρα μετά τη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε καταδίωξη ύποπτου οχήματος στη γέφυρα Καλυφτάκη. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ωστόσο ότι δεν υπάρχει συσχέτιση με την έκρηξη, καθώς επρόκειτο για Ρομά που δεν σταμάτησαν σε σήμα της ΟΠΚΕ για έλεγχο του οχήματός τους.

Σημειώνεται ότι από τη βομβιστική επίθεση καταγράφηκαν ζημιές ακόμα και σε σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το βενζινάδικο, όπως και σε δεκάδες αυτοκίνητα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Οι Αρχές εξετάζουν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025