«Εξαιρετικά πιθανό να εκδηλωθεί κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα»

Οι πιθανότητες για εκδήλωση κρούσματος κορονοϊού και στην Ελλάδα, μέρα με την ημέρα σύμφωνα με τον, Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής Τσιόδρας αναφέρει μιλώντας στο CNN Greece, ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει διαχειριστεί περιστατικά συναγερμών, στα οποία κινητοποιήθηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, ο μηχανισμός του συστήματος υγείας.

«Άλλωστε στον Ελληνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεδριάζουμε καθημερινά» σημειώνει.

Τα περιστατικά αυτά, αφορούν στην άφιξη Κινέζων στη χώρα μας, οι οποίοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, τα οποία προσομοιάζουν με αυτά του κορονοϊού. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν μία απλή γρίπη, αναφέρει ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας περιλαμβάνεται στην ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ανακοίνωσαν χθες μία σπουδαία ανακάλυψη παγκοσμίως: ο νέος κορονοϊός, δεν προέρχεται από τα ερπετά, αλλά από τις νυχτερίδες. Ειδικότερα, ο νέος κοροναϊός, δεν είναι αποτέλεσμα πρόσφατης γενετικής ανάμιξης με κάποιον άλλο κοροναϊό, ούτε έχει τροποποιηθεί πρόσφατα.

Αυτό υποστηρίζει μελέτη Ελλήνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κρήτης, οι οποίοι προχώρησαν στη γενετική ανάλυση πλήρους γονιδιώματος του 2019-nCoV.