Έξαλλη η μητέρα του Κατσίφα για τη δίωξη: «Εδώ δεν ήρθε κανένας – Μου δολοφόνησαν ένα παλικάρι»

Με ποινή φυλάκισης φαίνεται να απειλείται η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, διεξάγεται έρευνα σε βάρος της για «πράξεις που υποκινούν μίσος», κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του γιού της.

Το ξέσπασμά της Βασιλείας Κατσίφα, στο μνημόσυνο του γιού της, προκάλεσε την αντίδραση των αλβανικών Αρχών, που ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος της για όσα είπε, με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους.

Όπως αναφέρει ο αλβανικός Τύπος, ο Κρατικός Αστυνομικός Τομέας κατά της τρομοκρατίας, αποφάσισε να παραπέμψει την Βασιλική Κατσίφα στην εισαγγελική Αρχή του Αργυρόκαστρου.

Σε συνομιλία της με τον ΑΝΤ1, η Βασιλεία Κατσίφα είπε «εδώ δεν ήρθε κανένας…δεν θα πω τίποτα άλλο», προσθέτοντας «μου δολοφόνησαν ένα παλικάρι, τίποτα δεν θα πω άλλο».

Εάν στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος της, η 67χρονη σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το άρθρο 265 της αλβανικής νομοθεσίας, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης από 2 έως 10 έτη, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της οικογένειας της και δη της κόρης της, Ερμιόνης Κατσίφα.

Σύμφωνα, μάλιστα με τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, ο Εισαγγελέας Αργυρόκαστρου έχει κινήσει και την ποινική δίωξη σε βάρος κατοίκου της Δερβιτσάνης, με την κατηγορία ό,τι απείλησε και εμπόδισε Αλβανούς δημοσιογράφους να καλύψουν το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

-Ad-