Έξαλλος ο Τσοβόλας: «Μου απαγόρευσαν να κάνω δήλωση στη Βουλή»

Πρωταφανή σκηνικά στη Βουλή, μετά την υποβολή του αιτήματος εξαίρεσης βουλευτών από την Προανακριτική Επιτροπή που κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Όπως τόνισε ο κ.Τσοβόλας, του απαγορεύθηκε να κάνει δήλωση στις κάμερες που βρίσκονται στο Περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπούγα στον οποίον και υπέβαλε το αίτημα εξαίρεσης.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους της φρουράς της Βουλής ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, κάτι το οποίο προφανώς δεν ισχύει, αφού ακόμα και πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας είχε προβεί σε δηλώσεις προσερχόμενος στη Βουλή, ενώ φέρει επιπλέον και την ιδιότητα πρώην προέδρου κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα που μίλησε στο News247.gr, η εντολή δόθηκε από το προεδρείο της Βουλής. “Πρωτόγνωρα πράγματα έγιναν στη Βουλή. Με παρακάλεσαν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες να κάνω μια δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής, κάτι που είχα κάνει πριν από δέκα μέρες. Ενώ, λοιπόν, είμασταν έτοιμοι να κάνω τη δήλωση, ήρθε και ο κ. Πλεύρης στο σημείο-, έφτασε κάποιος από την ασφάλεια και είπε παρουσία όλων ότι δεν επιτρέπεται να γίνονται δηλώσεις στο από μη βουλευτές. Λες και εγώ πήγα σαν απλός πολίτης. Πήγα με θεσμικό ρόλο ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού τον οποίο στέλνουν ως ύποπτο “κατηγορούμενο” στην Επιτροπή που θα συνεδριάσει το απόγευμα”ανέφερε ο κ. Τσοβόλας και υπογράμμισε: “Είναι πρωτόγνωρα ήθη και έθιμα για τη Βουλή και η εντολή δόθηκε από το προεδρείο της Βουλής. Πρόκειται για αντιδημοκρατική λειτουργία και τελικά έκανε δήλωση μόνο ο κ. Πλεύρης που είναι μέλος της Επιτροπής. Ο μονόλογος συνεχίζεται και να ξέρετε ότι μου προκαλεί θλίψη όλο αυτό γιατί ήμουν 20 χρόνια στη Βουλή και ως αρχηγός κόμματος.

Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Μας εισάγουν νέα ήθη και έθιμα που τείνουν στον αυταρχισμό γιαυτό θέλουν τον μονόλογο.

Τέλος για την απόφαση εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου είπε ότι είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας.

-Ad-