Εξάρχεια: Μολότοφ, βία και βίντεο των ΜΑΤ που προκάλεσε σάλο (pics-video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, λίγο μετά τη λήξη της πορείας προς τιμήν του Αλέξανδορυ Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:30 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και επικράτησε ένταση στην περιοχή.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Την ίδια ώρα άγνωστοι έσπαγαν μάρμαρα από το άγαλμα στην πλατεία Εξαρχείων και τα πέταγαν σε Αστυνομικούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη.

Σε περισσότερες από 40 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Για ακόμη μία φορά, η αστυνομία προχώρησε σε βίαιες προσαγωγές, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες αλλά και στα βίντεο. Μία κοπέλα, μάλιστα, την ώρα που αστυνομικοί την τραβούσαν τους φώναζε: «πονάω».

Εξάρχεια: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ ορμά σε κοπέλα που τρέχει, τη ρίχνει κάτω και την τραβάνε μακριά.

Η κάμερα καταγράφει τη στιγμή που η κοπέλα τρέχει ενώ δέχεται ένα βίαιο σπρώξιμο από άνδρα των ΜΑΤ που κυριολεκτικά έχει ορμήσει πάνω της. Η κοπέλα πέφτει κάτω και την περικυκλώνουν και άλλοι αστυνομικοί. Οι άνδρες των ΜΑΤ τη σηκώνουν και ενώ κάποιος πλησιάζει (με το κόκκινο μπουφάν) για να δει αν χτύπησε και αν είναι καλά, τον απομακρύνουν. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί σέρνουν την κοπέλα μακριά η οποία ακούγεται να φωνάζει «δεν έκανα τίποτα».

Δείτε φωτογραφίες:

* Βίντεο από Lifo.gr