Εξελίξεις με τον «βιαστή του Κάβου»: Τι βρέθηκε στο σημείο που κρυβόταν (pics)

Με πολλαπλά τραύματα, μετά από την πτώση του σε χαράδρα περίπου 30 μέτρων, νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο 47χρονος αποκαλούμενος ως «δράκος της Κέρκυρας», που αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές για την απαγωγή και το βιασμό 34χρονης αλλοδαπής.

Ο 47χρονος που έγινε γνωστός εντός αλλά και εκτός συνόρων ως ο δράκος και ο βιαστής του Κάβου φέρει κατάγματα στα πόδια, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά αλλά και στον σπόνδυλο.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Αστυνομία, για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

“Επισημαίνεται ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε σε χαράδρα 200 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη. ‘Αμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία. Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται.”

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν από του αστυνομικούς μεταξύ άλλων, οπλισμένο κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο. Συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη σακίδιο παραλλαγής, ένας υπνόσακος, 4 συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και κατσαβίδια.