Εξέλιξη «βόμβα» στην υπόθεση ξυλοδαρμού του σταθμάρχη

Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταβαίνει αυτή την ώρα ο 52χρονος σταθμάρχης του Μετρό για να αναγνωρίσει τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν ως δράστες της επίθεσης στην αποβάθρα του Μετρό στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί τον κάλεσαν αμέσως μετά τη σύλληψη του 15χρονου και του 17χρονου, καθώς η αναγνώριση είναι καθοριστικής σημασίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δικογραφία θα σχηματιστεί και σε βάρος ενός ειδικού φρουρού, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται να βοήθησε τους δύο δράστες να κρυφτούν.

Τα δυο ανήλικα αγόρια που επιτέθηκαν άγρια και ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρχη του μετρό, εντοπίστηκαν νωρίτερα από την ασφάλεια. Αφού ταυτοποιήθηκαν, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και πλέον θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αμφότεροι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων το Σάββατο (16.01), όπου θα απολογηθούν και στη συνέχεια θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ηλικίες τους είναι 15 και 17 ετών, ενώ η ταυτοποίηση έγινε από αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι του μετρό αλλά και σε κουτάκια αναψυκτικών, αλλά κι από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού που κατέγραψαν το θλιβερό συμβάν.