Εξηγήσεις Πέτσα για το πόθεν έσχες καναλαρχών

Εξηγήσεις για τη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τα πόθεν έσχες και την ονομαστικοποίηση των μετοχών, καναλαρχών και εκδοτών (άρθρο158), έδωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός απέκρουσε τις αναφορές της αντιπολίτευσης και διαβεβαίωσε πως από τη ρύθμιση δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση ονομαστικοποίησης και την υποβολή πόθεν έσχες οι μέτοχοι των εν λόγω επιχειρήσεων παρά μόνο οι τυχόν μεριδιούχοι που ενδεχομένως θα επενδύσουν σε αυτές.

«Κινούμενοι στην κατεύθυνση αυτή, δίνουμε κίνητρα όπου μπορούμε και αίρουμε εμπόδια όπου επιβάλλεται», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «ενσωματώνουμε διατάξεις που αφορούν τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για προσέλκυση επενδύσεων και στα ΜΜΕ αλλά και ο εξορθολογισμός αναχρονιστικών διατάξεων. Ο κλάδος χτυπήθηκε από τη κρίση! Αίρουμε αντικίνητρα για τις επιχειρήσεις και παρόχους ιδιωτικής τηλεόρασης, ψηφιακής, συνδρομητικής, εφημερίδες, περιοδικά και τη διανομή του τύπου.».