Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο αυτοποιημένο σύστημα χωρίς χαρτιά

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ένα νέο, αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα προετοιμάζεται σε συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, (Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών) με τους θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Ο κ. είπε ότι το νέο σύστημα θα γίνεται «χωρίς κανένα χαρτί» και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.

«Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση, κανενός ορκωτού. Ένας υπολογιστής θα βγάζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πάνω από 40.000 οι αιτήσεις για ρύθμιση δανείων

Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και «από εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000.

Ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε τον κόσμο να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου και εξήγησε ότι η διαδικασία είναι πλέον εξαιρετικά απλοποιημένη και δεν κοστίζει τίποτα.

«Είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο. Δε χρειάζεται χαρτιά», «όλες οι τράπεζες και τις ελέγχουμε καθημερινά, έχουν σε κάθε τραπεζικό κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο, για να κάνουν την δουλειά στον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται να πάει ούτε σε δικηγόρο ούτε σε λογιστή ούτε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός.

Σκέφτομαι να φτιάξω τηλεφωνική γραμμή παραπόνων για τις τράπεζες

Ο υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να φτιάξει στην γενική γραμματεία καταναλωτή, μια τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παράπονα και καταγγελίες πολιτών κατά των τραπεζών.

«Έχω ασταμάτητες καταγγελίες πολιτών για ταλαιπωρίες αδιανόητου μεγέθους. Και να ξέρετε ότι αν το αποφασίσω, θα βάζω και πρόστιμο στην τράπεζα που έχει τις περισσότερες καταγγελίες. Για να καταλάβουν όλοι ότι εδώ είμαστε για βοηθάμε τον κόσμο όχι για να τον ταλαιπωρούμε».

Πηγή: skai.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ξένοι ηγέτες, αξιωματούχοι του ΟΗΕ καταδικάζουν το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Χαμόγελα στη ΜΕΘ Παίδων για την 14χρονη και τους γονείς της – Νοσηλευόταν τραυματισμένη από πτώση από βυτιοφόρο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη 20χρονου στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση μισθών και θέσεων στην αγορά εργασίας το 2024
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κεραμέως: Επεκτείνεται εκ νέου το πρόγραμμα απασχόλησης «55+»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κίνα για Γάζα: Διευθέτηση με βάση τη λύση των δύο κρατών
5 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Είναι σαφές ότι έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός
5 Φεβρουαρίου, 2025
Μποφίλιου: «Βίωσα λεκτική και σωματική βία σε μαγαζί που εργαζόμουν»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
5 Φεβρουαρίου, 2025