Εξώδικο Κούγια σε Λυσάνδρου για Ξάνθη

Ο Αλέξης Κούγιας με εξώδικο που έστειλε στον πρόεδρο της super league ζητάει τον λόγο από τον Μηνά Λυσάνδρου που συνεχίζονται να ορίζονται τα παιχνίδια της Ξάνθης, ενώ η ΕΕΑ έχει προχωρήσει σε ανάκληση του πιστοποιητικού της και τονίζει πως η υπόθεση αυτή είναι διαφορετική από εκείνη του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το εξώδικο:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΑΕΛ-ΠΑΕ», εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, ΑΦΜ 997183228 (Β΄ ΔΟΥ Λάρισας), νομίμως εκπροσωπουμένης.

ΠΡΟΣ
Τον Μηνά Λυσάνδρου, Πρόεδρο της Super League, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, επί της οδού Μεσογείων, αριθμ. 174.

Όπως σας είναι γνωστό, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγησή της την 27/01/2020 ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League της ΠΑΕ Ξάνθη από του χρόνου, κατά τον οποίο διεπράχθη η παράβασις, για την οποία κατηγορήθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη, δηλαδή προ της ενάρξεως του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Επειδή όσον αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη, το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν επιδέχεται ενδίκου μέσου και εκδίδεται κυριαρχικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού μόνη αυτή είναι αρμόδια να εκδίδει το πιστοποιητικό συμμετοχής και μόνη αυτή είναι αρμόδια να το ανακαλεί.

Επειδή η απόφαση για την ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει καμία σχέση με το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση, η οποία αφορά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου αυτό το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση παραδίδεται στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για να ασκήσει πειθαρχική δίωξη, αφού πρόκειται περί διοικητικής ποινής – κυρώσεως.

Επειδή η ΠΑΕ Ξάνθη η οποία αγωνίζεται από την αρχή του πρωταθλήματος, πλέον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο πλέον έχει ανακληθεί αμετάκλητα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντονότατα, διότι δεν αντιλαμβανόμεθα βάσει ποιας νομοθεσίας και ποιων κανονισμών ορίζονται οι αγώνες της και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 3/02/2020
Η ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΣΑ
όπως εκπροσωπείται νόμιμα»

-Ad-