Εξωτερική Πολιτική: Παραχωρήσεις, αυταπάτες, λυκοφιλίες

“Ο κ. Μητσοτάκης αυτάρεσκα συνεχίζει να μιλάει για την ομιλία του στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αν και πληρώσαμε πολύ ακριβά το τίμημα, με extra βάσεις, LNG, απαλλαγές σε αμερικανικές εταιρείες, κ.ά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πράσινη Αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ήταν στενάχωρο, έγινε επικίνδυνο.

Στην αρχή παραχώρησαν εδάφη για την δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων ξένων χωρών.
Μετά έγιναν ολόκληρες περιοχές της χώρας.

Αργότερα έγιναν θερμοί υποστηρικτές του ΝΑΤΟ και έστειλαν όπλα σε Σαουδική Αραβία και Ουκρανία.

Ταυτόχρονα δίνουν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, ώστε να γίνει η χώρα “αξιόμαχη” και να έχει σημαντικούς προστάτες….

Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους Τούρκους.

Η Γερμανία δεν κρατά -καν- ίσες αποστάσεις.

Η Γαλλία συνομιλεί μαζί τους και στην Λιβύη.

Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία βλέπουν με ανοχή τις παραβιάσεις των Τούρκων και δεν μοιάζει να νοιάζονται για τα “προβλήματά” μας.

Ο κ. Μητσοτάκης αυτάρεσκα συνεχίζει να μιλάει για την ομιλία του στην Βουλή των Αντιπροσώπων (το έβαλε και σε εκλογικό διαφημιστικό μήνυμα), αν και πληρώσαμε πολύ ακριβά το τίμημα, με extra βάσεις, LNG, απαλλαγές σε αμερικανικές εταιρείες, κ.ά.

Ταυτόχρονα εμφανίζει τον εαυτό του ως δυνατό διαπραγματευτή, ενώ δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε απολύτως χωρίς να παραχωρήσει κάτι σημαντικό. Τα τελευταία δε γεγονότα, με την φυλάκιση του κ. Φ. Μπελέρη στην Αλβανία, δείχνουν ότι εν τέλει δεν μπορεί να προστατέψει την Ελληνική μειονότητα ούτε κατά το ελάχιστο, ενώ -κατά την επίσκεψή του στην χώρα- “φούσκωνε” και σε αυτή την περίπτωση αυτάρεσκα ότι είχε συνεννοηθεί, για το θέμα, με τον κ. Ράμα.

Ο κ. Σκέρτσος “αφήνει πίσω το παρελθόν” των εγκλημάτων των ναζί.

Έχει τόσο μυαλό και ήθος, που νομίζει ότι εάν κλείσει το μάτι στα ξένα συμφέροντα, αυτά θα τον υποστηρίξουν.

Ο κ. Δένδιας ανάγει την μη λύση του Κυπριακού στο “ψυχολογικό θέμα” των Κυπρίων και συμφωνεί για αμοιβαία υποστήριξη με την Τουρκία σε θέσεις κλειδιά Συμβούλιο Ασφάλειας ΟΗΕ και Γενι. Γραμμ. Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), εξοργίζοντας του Έλληνες της Κύπρου.

Παραχωρήσεις, αυταπάτες, λυκοφιλίες.

Σίγουρη συνταγή για τραγωδίες.