Έκτακτα μέτρα της Ελλάδας στα σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν

Ο Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκία καθώς δεν μπορούν πλέον να δειχειριστούν τους πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία.

Συναγερμός σήμανε στην Αθήνα και κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Όπως τόνιζαν επίσης μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στο Πεντάγωνο διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις προσφυγικές ροές που προκύπτουν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει ότι είχε ήδη δώσει εντολές στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

300 πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά την απόφαση Τουρκίας

Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα, οι οποίοι προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο σύμφωνα με το  CNN Türk.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε αργά χθες το βράδυ στο Reuters ότι η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης από το Ιντλίμπ. «Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος».